Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Zoete twister van bladerdeeg

article content

Zoete twister van bladerdeeg

Ik had een onbedwingbare zin in het bakken van iets met bladerdeeg. Ik heb wel eens vaker van die twisters gemaakt, gedraaide bladerdeegstengels zeg maar, met iets hartigs. Voor bij de soep. Maar nog nooit een zoete variant. Zou het ook met een zoete vulling kunnen? Lekkere knabbelstengel bij de koffie?

Dus ik maakte 'm met lemoncurd. Ik ben zo dol op lemoncurd; het friszure bij de vaak zoete rest van taarten vind ik hemels! En nu dus met de bladerdeegtwister.

Ik had een grote rol vers bladerdeeg in de koelkast liggen, maar met plakjes uit de diepvries gaat het ook prima. Worden ze alleen wat korter :-).

Smeer lemoncurd of een andere jam op de ene plak bladerdeeg, waarbij de randen vrijblijven.

 

lemoncurd erop

Plak er dan de andere plak bladerdeeg bovenop, met wat ei plak je de randjes vast.

op elkaar en ei erop

Snij dan repen van de gevulde bladerdeeg

repen snijden

 

En draaien maar. De lemoncurd komt er een beetje uitlekken, dat geeft niks, geeft juist een extra lekker smaakje aan de stengel.gedraaid op de bakplaat

En zo kwamen ze uit de oven. Ze kregen bijna niet de kans om af te koelen, zo lekker rook het. En het smaakte ook echt lekker, met een kopje koffie erbij!

twister bladerdeeg

 

Veel bakplezier,

Petra

 

 

 

 

Comment Section

1 reactie op “Zoete twister van bladerdeeg


Door Janke op 21 oktober 2014

Ik heb ze afgelopen zondag gemaakt en het smaakte heerlijk.

Plaats een reactie


*