Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Zo boetseer je een vogelverschrikker van marsepein

article content

Zo boetseer je een vogelverschrikker van marsepein

Boetseren van een vogelverschrikker  is ietsje lastiger dan bijvoorbeeld de kip met kuikentjes die ik je eerder liet zien. Bij het boetseren met marsepein is het zaak dat je goed kijkt naar de basisvormen van wat je wilt boetseren. Dus; zie je een vierkante vorm of een ronde of bijvoorbeeld een kegel? Van daaruit kun je dan verder werken.

De vogelverschrikker heeft bijvoorbeeld een kegelvormig lijf, een rond hoofd, kegelvormige armen en een hoed van een platte ronde schijf met een afgeplat rondje erbovenop.

Hierbij de how to voor het boetseren in marsepein van een vogelverschrikker.

vogelverschrikker van marsepein boetseren

Maak een rondje van witte of zachtroze marsepein of fondant. Druk voor de ogen met de ball-tool holletjes in het hoofd. Maak daarin kleine zwarte bolletjes als ogen. Maak een bolletje voor de neus en plak die midden in het gezicht. De mond kun je indrukken en er dwarsstreepjes opzetten als een soort stiksteekjes.

 

vogelverschrikker boetseren marsepein of fondant

Maak met behulp van een sugargun, of als je die niet hebt met een schone (!) knoflookpers de haren van strogele marsepein. Deze plak je rondom tegen het hoofd. Daarna krijgt de vogelverschrikker een hoed op, dus de aanhechting van de haren zie je niet.

 

vogelverschrikker boetseren marsepein of fondant

Lijf en armen maak je van kegelvormen. De onderkant werk je een beetje open met een ball-tool. Hetzelfde doe je met de armen aan de kant waar normaal de handen zitten. Zowel onderaan het lijf als aan de armen maak je straks met de strogele marsepein een randje, alsof de vogelverschrikker is gemaakt van stro dat er aan alle kanten uitpuilt.

Steek een cocktailprikker door de armen, waarbij je ze aan weerskanten aan het lijf vastzet. Dus je rijgt als het ware eerst een arm aan de prikker, dan door de bovenkant van het lijf, dan weer een arm en klaar is de vorm van de vogelverschrikker. Zou je geen prikker gebruiken, dan zakken de armen naar beneden, en een vogelverschrikker heeft ze echt horizontaal uitgestrekt staan.

 

vogelverschrikker boetseren marsepein of fondant

Steek dan ook een lange prikker onder in het lijf, zodat ie aan de bovenkant iets uitsteekt. Daarop plaats je het hoofd.

vogelverschrikker boetseren marsepein of fondant

Dan kun je de vogelverschrikker nog iets verder aankleden, met ‘genaaide’ lapjes op zijn lijf, en bijvoorbeeld een bloem op zijn hoed.

 

Veel boetseerplezier!

Petra

Comment Section

0 reacties op “Zo boetseer je een vogelverschrikker van marsepein

Plaats een reactie


*