Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Woezel en Pip taart met puzzelplaatje

article content

Woezel en Pip taart met puzzelplaatje

Een Woezel en Pip taart staat op het verlanglijstje van veel peuters en dreumessen (of hun mama’s natuurlijk). Die schattige vrolijke hondjes fleuren een taart helemaal op.

Hoe maak je nu een puzzelplaatje van marsepein of fondant van Woezel en Pip?

Woezel en Pip Puzzelplaatje van marsepein of fondant in 5 stappen

stap 1: zoek een leuke kleurplaat van Woezel en Pip en print deze een paar keer uit.

stap 2: doe 1 kleurplaat in een doorzichtmapje. Dit is de ondergrond waarop je gaat werken.

stap 3: knip de (grote) onderdelen uit van het plaatje dat je wilt maken.

stap 4: voor het maken van een plat puzzelplaatje leg je de onderdelen op uitgerold fondant of marsepein, je snijdt ze uit en je puzzelt alle onderdelen in elkaar op je ondergrond-plaatje in het mapje. Ik vind het altijd leuk om de plaatjes een beetje bolling te geven waardoor het wat meer naar voren komt. Dan kun je de onderdelen niet uitsnijden uit de marsepein, maar boetseer je ze als het ware uit de losse pols. Je past op je ondergrond-plaatje of het een beetje lijkt. Is het te groot, dan pluk je er een beetje marsepein af, en als het te klein is dan vul je het dus een beetje aan.

Zorg er bij deze manier van werken voor dat je begint met de onderdelen die ‘achteraan’ zijn, dus die het verste weg zijn. Daarop plak je dan de onderdelen die dichter bij je zouden staan als ze in 3D voor je zaten. Dus: het lijf van Woezel maak je eerst, dan pas de kop en daar half bovenop de oren pas. Dan krijg je de juiste dieptewerking. Bij het plaatje hierboven heb ik later het hart gemaakt in zijn geheel en onder Woezel en Pip gelegd.

stap 5: Leg het plaatje als het klaar is even met het mapje in de vriezer. Je kunt het dan als 1 geheel op de taart leggen als het hard geworden is.

Nadeel hiervan is wel dat het na het plaatsen op de taart eerst kan gaan zweten (dat zie je op mijn foto’s). Maar wees niet bang, dat trekt vanzelf weer weg na een poosje. Gewoon niet aankomen, dan wordt het namelijk wel lelijk!

Maak jij wel eens puzzelplaatjes? Platte of met bolling? Laat je het weten in de opmerkingen hieronder, of op Facebook?

Veel taartplezier,

Petra

 

 

Comment Section

6 reacties op “Woezel en Pip taart met puzzelplaatjeDoor Petra op 6 november 2014

Beste Corrie,

Rechtsbovenin de site zie je staan: Gratis boltaartcursus. Als je daar je naam en e-mailadres invult, krijg je de video’s om de paar dagen toegestuurd. En af en toe stuur ik je dan een berichtje over nieuwe blogs en dergelijke.

Hartelijke groetjes,
Petra


Door Karin van Gulik op 29 november 2014

Wat een geweldig idee zeg met die kleurplaten, dat ga ik zeker eens proberen. Ik zit te genieten van deze website en heb net via de link rechts bij bol.com het boek taartdecoratietechnieken gekocht en ook nog het boek “Betoverende taarten” van Debbie Brown want daar was ik helemaal weg van.
Groetjes, Karin van Gulik


Door Lucette Keijzer op 28 mei 2015

Hallo,

De “How To Do” foto’s doen het bij mij niet


Door Loree op 27 juni 2016

Is it possible to get a worthwhile workout in just one minute? What if you vigorously exercise for one minute and rest for a minute, and then do that 10 times? Watch our “one minute woo28ut&#r2k1; video if your interested!


Door oemayyoub op 17 december 2015

Ik kan de foto’s niet .
Ook de llinks die mijworden worden gestuurd kan ik niet openen.

Plaats een reactie


*