Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

article content

Valentijnstaart; 7 leuke inspiratietaarten voor Valentijnsdag

Valentijnsdag, een mooie gelegenheid om je geliefde (of natuurlijk je kinderen, ouders of andere mensen die je na aan het hart gaan) te verrassen met een mooie valentijnstaart of ander valentijnslekkers.

Ik ben eens gaan snuffelen op het wereld wijde web naar lekkers dat vrij simpel te maken is en toch erg leuk om cadeau te geven voor valentijn. Of een andere liefdevolle gelegenheid. Want er is elke dag wel een reden te verzinnen voor handgemaakt lekkers, vind je niet?

Wat dacht je van een taart beplakt met die pastelkleurige suikerhartjes-met-een-boodschap; ‘kus me’, ‘ik vind je lief’of ‘lekker’ erop.

In wezen heel simpel te maken: maak een lekkere taart van chocolade of vanillecake. Vul met een lekkere vulling naar keuze en smeer af met botercreme of een andere frosting. Plak de hartjes er vervolgens gelijk of, voordat de frosting een beetje is uitgehard.

Het originele recept vind je op de site van Gimme some oven

Liefdevolle bonbontaart

‘Life is like a box of chocolates. You never now what you’re gonna get’, zei Forrest Gump in de gelijknamige film al. Maar een heerlijke taart in de vorm van een ‘box of chocolates’, dat kan niemand weerstaan, toch?

Zoals deze hartvormige bonbontaart van The Cake Blog

 

Valentijnskoekjes

Deze schattige roze valentijnskoekjes vind ik ook onweerstaanbaar. Bedacht door Positively Splendid. Het hoeft niet altijd een grote taart te zijn om een lief gebaar te maken tenslotte.

Ze worden gemaakt van een cakemix. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal smaken, dat staat nog steeds op mijn to bake-lijstje. Wie weet voor morgen? Heb jij dat al eens geprobeerd?

Valentijnstaart met verrassing

Een heel andere valentijnstaart is deze van I am Baker. Een witte buitenkant met opgespoten hartjes van botercreme in wit, met hier en daar een rood hartje als accent, geeft een ingetogen chique uitstraling. En binnenin een verrassing maakt het extra leuk.

 

Als je vanavond een hartige taart wilt bakken voor je lief, kun je dit idee van Pauline van Uit Paulines keuken ook gebruiken met een hartige taart van bladerdeeg en een vulling die jouw lief het allerlekkerst vindt. Helaas vindt mijn man hartige taart geen ‘eten’. Hij lust ze wel, maar heeft dan niet het idee dat hij een warme maaltijd heeft gehad. Dus bij ons zijn die taarten voorbehouden voor feestjes en picknicks.

Maar natuurlijk kan dat ook heel goed met een zoete vulling, zoals de kersenvulling die zij gebruikte. Of een aardbeienvulling voor rodere hartjes. Een erg leuk idee. En het water loopt me al in de mond…

Ik maakte ooit deze harttaart met gespoten rozen voor valentijn. Hier vind je het blog met instructiefilmpje.

Kusjestaart

Wat hoort meer bij valentijnsdag? Hartjes, of heel veel kusjes? Deze taart van Remade with Love heeft ze allebei: een taart in hartvorm, bekleed met witte fondant en beschilderd met ‘kusjes’.

Heb je zo wat ideeën opgedaan voor Valentijnsdag? Met welke taart of ander lekkers ga jij je geliefde verrassen? Of doe je daar niet aan?

Veel plezier in ieder geval met de voorbereiding!

 

Veel liefs en Liefde ;-),

Petra

Comment Section

0 reacties op “Valentijnstaart; 7 leuke inspiratietaarten voor Valentijnsdag

Plaats een reactie


*