Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

article content

Theepot-koekjes met fondant

Soms zijn er dagen dat je vreselijk veel zin hebt in het versieren van taart, maar echt geen gelegenheid kunt verzinnen waarvoor je een taart zou kunnen maken. Alle verjaardagen zijn net achter de rug, geen diploma’s in het verschiet en je hebt al drie keer gevierd dat het dinsdag is (LOL). Dan zijn er altijd nog …… koekjes!

Hoe versier ik een lekker koekje?

Koekjes kun je op verschillende manieren versieren. Een daarvan is met fondant. Je koekje kun je zo omtoveren tot een mini-kunstwerkje. Serveer ‘m lekker bij een kopje thee of koffie of geef ze -mooi ingepakt – cadeau aan iemand die je lief is.

Hoe doe je dat?

Maak eerst een bakplaat vol geurige koekjes. Bijvoorbeeld met dit recept voor vanillekoekjes. Maar elke variant die hard wordt aan de buitenkant is goed.

Zorg er daarbij voor dat de koekjes die je bakt allemaal ongeveer even groot zijn. Dan zijn  ze allemaal tegelijk gaar.

Je kunt de meest leuke koekjesvomen vinden voor dit doel. Ik maakte voor deze blog koekjes in de vorm van een theepot.

Koekjes versieren

Als de koekjes zijn afgekoeld, kun je beginnen met decoreren. Geef de fondant een kleurtje die past bij je doel.

Rol het uit en gebruik de koekjesuitsteker voor het uitsteken van de vorm uit fondant.

Besmeer de koekjes met een klein beetje Royal Icing, piping gel of abrikozenjam (waar je de stukjes uit hebt gezeefd). Daardoor blijft de fondant op de koekjes plakken.

Rol de fondant uit op een werkblad die je hebt ingesmeerd met shortening (tegen het plakken). Steek met de koekjesvorm een vorm uit de fondant.

Laat dit eventjes iets drogen (maar niet compleet hard worden). Til de fondant voorzichtig op met een paletmes en zorg er daarbij voor dat je vorm niet uitrekt.

Maak met je vingers de randjes van het fondant mooi glad (indien nodig). Leg de uitgestoken vorm op het koekje en druk het voorzichtig aan.

Dan kun je de details gaan aanbrengen. Op de buik van de theepotjes heb ik 3D bloemetjes geplakt, gemaakt met een siliconenmold. Om het handvat duidelijker te laten zien heb ik met een scherp mes de vorm daar uitgesneden. Op de deksel zit een mini-rolroosje en slangetje voor de rand van het deksel.

Kleur maakt het koekje

Met kleur kun je elk koekje een geheel eigen uitstraling geven. De roze koekjes hierboven hebben een heel andere stijl dan de volledig witte die een wat chiquere indruk geeft. Speel ermee en maak zo je eigen kunstwerkjes!

 

Comment Section

1 reactie op “Theepot-koekjes met fondant


Door Terry op 27 juni 2016

the last time this came up: Contrary to Steve's strange romantic notion of the heroic blackmailer exposing the truth to the world, the blk39mailer&#ca;s interest is in suppressing the truth, not revealing it. Or more precisely, he will do whichever is in his self-interest, and if that is suppression (and it usually is -could Haldeman's ludicrous movie idea ever have made as much money as a successful blackmail could have?), that is what he will do.

Plaats een reactie


*