Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Taartje overgoten met chocoladeganache

article content

Taartje overgoten met chocoladeganache

Ze zien er altijd zo prachtige uit; taarten met chocolade eroverheen gegoten. Zo’n mooie donkere laag chocolade, glad en smeuig. Plaatjes van zulke taarten doen mij meteen het water in de mond lopen. In het verleden had ik dat zelf ook al wel eens geprobeerd, en  was de taart niet zo mooi glad geworden als ik voor ogen had. Daarom wilde ik het nog eens uitproberen en er meteen een how to van maken voor het blog. En het is gelukt! En het geheim is …

geduld     🙂

Je moet langer wachten dan je denkt (of misschien durft als je het voor het eerst doet), omdat de chocoladeganache koud genoeg moet zijn.

 

Maar eerst dit:

Hoe maak je chocoladeganache?

 

Voor donkere chocoladeganache neem je een gelijke hoeveelheid slagroom en chocolade.

Ik heb gebruikt:

200 gram slagroom

200 gram chocolade van een mooie kwaliteit, in kleine calletjes of stukjes

 

Doe de slagroom in een pannetje en warm het op. Als het aan de randjes begint te borrelen is het warm genoeg. Draai dan het vuur uit.

taartje met chocolade ganache overgoten

 

Gooi er dan de chocolade in en roer tot alle stukjes gesmolten zijn:

 

taartje met chocolade ganache overgoten

Hoe overgiet je nu je taart met ganache?

Zet je taartje op een rooster of, bij gebrek daaraan, een omgekeerd  kopje. Giet, als de ganache al behoorlijk afgekoeld is en er zijdeachtig uit gaat zien in plaats van  hoogglans, maar nog wel vloeibaar is,  in het midden van je taart de chocoladeganache en laat het uitvloeien naar de zijkanten.

taartje met chocolade ganache overgoten

 

Giet door totdat de taart aan bovenkant en zijkanten bedekt is en laat dan even afkoelen. Er drupt overigens behoorlijk wat van de taart af, dus leg er iets onder om dat mee op te vangen 🙂

taartje met chocolade ganache overgoten

De laag is dan nog niet meteen glad. Dat betekent (na opstijven/afkoelen of hoe noem je dat?), dat je nog 2 of 3 keer vaker moet overgieten. Net zolang tot je tevreden bent. De ganache wordt daarbij steeds een beetje minder ‘vloeierig’, maar dat maakt het naar mijn idee alleen maar beter.

Als je tevreden bent met de chocoladelaag, kun je de taart gaan decoreren. Bijvoorbeeld met schattige kleine bloemetjes in zachtroze. Of babyblauw vind ik bij het donkerbruine chocola ook altijd een hele mooie combinatie.

 

taartje met chocolade ganache overgoten

Even proeven….. mjam!

boltaartje overgoten met ganache; smullen

Werk jij wel eens met chocoladeganache?

 

Veel taartplezier!

Petra

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Taartje overgoten met chocoladeganache

Plaats een reactie


*