Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Voedingsmiddelenkleurstof

Voedingsmiddelenkleurstof of levensmiddelenkleurstof gebruik je om je marsepein of fondant een kleur te geven. Deze zijn te koop in de vorm van vloeistoffen en pasta’s.

De vloeistof is het meest geschikt voor het maken van pastelkleuren. De pasta is geconcentreerder, waardoor je deze beter kunt gebruiken als je fellere of donkerdere kleuren wilt maken. Van een vloeistof moet je voor een felle kleur zoveel gebruiken dat de fondant of marsepein er erg plakkerig van kan worden.

De pasta’s zijn er van verschillende merken, welk merk je kiest maakt niet zo heel veel uit. Er zijn heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Het effect op marsepein en op fondant is verschillend, omdat de basis anders van kleur is. Marsepein is van zichzelf wat beige, fondant is wit. Bij webshops zie je bij de voedingsmiddelenkleurstoffen vaak een voorbeeld afgebeeld van de kleurstof in marsepein en in fondant.

Voedingsmiddelenkleurstof breng ik het liefst aan met een cocktailprikker. Je kunt het beste beginnen met een klein beetje, dit goed door de fondant of marsepein kneden en kijken of de kleur goed is. Moet het donkerder worden, dan voeg je nog een klein beetje extra toe. Gebruik dan een nieuwe cocktailprikker (!), daarmee voorkom je dat restjes marsepein je voedingsmiddelenkleurstof vervuilen.

Je kunt je marsepein of fondant ook voorgekleurd kopen, maar ik vind het prettiger als ik zelf kan bepalen hoe licht of donker de kleur wordt. Dan kun je er veel meer kanten mee uit. En de levensmiddelenkleurstoffen gaan heel lang mee, als je zorgt dat er geen vervuiling bij komt.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Voedingsmiddelenkleurstof

Plaats een reactie


*