Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Shortening

Wat is shortening?

Shortening is een plantaardig vet dat in Amerika vaak bij het bakken van muffins en cakes gebruikt wordt. Het verschil met boter en margarine is dat het geen vocht bevat en een hoger smeltpunt heeft.
Dit maakt het bijzonder geschikt voor beslag dat moet rijzen.

Wat kun je doen met shortening?

Bij het taartdecoreren gebruiken we het voornamelijk om plakken te voorkomen. Smeer voordat je marsepein gaat uitrollen een kleine hoeveelheid shortening op je werkblad. De marsepein blijft zo niet plakken!

Ook kun je een kleine hoeveelheid door bijvoorbeeld Gum Paste kneden om het soepeler te maken.

In Nederland is het onder andere te koop onder de naam Crisco.

Tip

Je kunt een kleine hoeveelheid van het vette goedje op je handen smeren voordat je kleurpasta door de marsepein gaat kneden. Dat zorgt ervoor dat je handen veel makkelijker schoon te maken zijn!

    Comment Section

    1 reactie op “Shortening


    Door Moses J. Dsane op 21 februari 2016

    Bedankt voor de goede imformatie.
    Kun je ook aangeven waar ik Dry Shortening kan verkrijgen?
    Ik bedoel shortening in poeder vorm. Dry Shortening.

    Plaats een reactie


    *