Latest Blogposts

Modelleerpasta

Dit is rolfondant waaraan een gom is toegevoegd. Door de gom wordt de fondant steviger maar nog wel kneedbaar. Modelleerpasta wordt harder bij het drogen en blijft beter in vorm. Vaak wordt modelleerpasta gemaakt met het natuurlijke middel tragacant (dit wordt ook wel dragant genoemd).

Je kunt het kant en klaar kopen, zelfs voorgekleurd. Je kunt het ook zelf maken:

 

Recept voor modelleerpasta:

500 gram rolfondant

2 eetlepels tragacant

 

Kneed de tragacant door de rolfondant.

Wikkel de modeleerpasta in een laag huishoudfolie en doe dit in een (diepvries)zakje of luchtdicht afgesloten bakje. Laat het minimaal een uur rusten.

Kneed hetvoor gebruik goed door tot het soepel is

Petra Niemeijer is de oprichter, eigenaar, creatief vormgever en TaartKunstenaar achter Taartenacademie.nl. Zij werkte jarenlang als taartenmaakster via haar eigen bedrijf Stijlvol Smullen. Daarvoor maakte zij in opdracht vele bruidstaaren, kindertaarten, taarten voor speciale gelegenheden en verschillende cupcakes, cakepops en push-up cakes. Nu geeft zij taartworkshops aan particulieren en bedrijven en blogt met veel plezier over taartdecoreren.
Meer over

Doe je mee met de gratis boltaartjescursus?
Vul hieronder je naam en emailadres in en je ontvangt om de paar dagen een filmpje voor het maken van een boltaartje!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

2 reacties op “Modelleerpasta


Comment author said

Door reginajonkman op 26 mei 2013 om 18:40

Hai!

Weet je toevallig ook waar je modelleerpasta kunt kopen?
Zoek me helemaal scheef!

 

Comment author said

Door Petra op 26 mei 2013 om 20:12

Hai Regina,

Modelleerpasta wordt onder verschillende namen verkocht, waarschijnlijk is het daarom lastig te vinden. Bijvoorbeeld Platinum Paste van sugar City, Sweet Succes van Pastrima, SK Sugar Dough en er zijn nog andere merken.Gum Paste en Mexican Paste wordt ook gebruikt als modelleerpasta. Als je op een van die namen zoekt bij een webwinkel, weet ik zeker dat je het moet kunnen vinden. Succes en hartelijke groet,
Petra

 

Plaats een reactie

*