Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Hoe gebruik ik uitstekers voor fondant of marsepein?

Er bestaan verschillende soorten uitstekers. De meest simpele lijken (of zijn) koekjesuitstekers. Deze kunnen gemaakt zijn van metaal of van plastic. Er zijn ook uitstekers die werken met een soort uitdrukmechanisme.

De basis voor het werken met een uitsteker is hetzelfde:

Rol fondant om marsepein mooi dun uit op een non-stick ondergrond (of een ondergrond ingevet met Crisco of bepoederd met suikerbakkerspoeder).

Druk de uitsteker in de fondant of marsepein en beweeg de uitsteker lichtjes heen en weer op de ondergrond. Dit zorgt voor mooie scherpe randjes zonder rafels.

Trek de uitsteker omhoog. Als de uitgestoken vorm op je ondergrond ligt, kun je 'm voorzichtig met een scherp mesje optillen en op de taart verwerken.

Het kan ook zijn dat de uitgestoken vorm in de uitsteker blijft zitten. Druk 'm er dan voorzichtig uit met behulp van de haren van een kwastje. Daarmee beschadig je de vorm niet. Je kunt ook een stomp tooltje gebruiken.

Bij uitstekers met een uitdrukmechanisme kun je de vorm eruitdrukken met behulp van dit mechanisme.

 

    Comment Section

    0 reacties op “Hoe gebruik ik uitstekers voor fondant of marsepein?

    Plaats een reactie


    *