Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Uitrollen van marsepein en fondant

Voorbereiden van de ondergrond voor het uitrollen

Voor het uitrollen van marsepein of fondant moet je zorgen dat je lap niet blijft plakken aan de ondergrond.
Je kunt daarom je werkvlak insmeren met een dun laagje shortening. Dat zorgt ervoor dat het gegarandeerd niet blijft plakken.
Je kunt ook een dun laagje suikerbakkerspoeder strooien. Nadeel daarvan kan zijn dat als je veel poedersuiker gebruikt, je marsepein of fondant droger wordt en makkelijk breekt/scheurt. Bij fondant kun je ook werken met een dun laagje maizena. Maar let op, niet bij marsepein; dat gaat met elkaar reageren.

Uitrollen

Maak een bal van je marsepein, druk die iets plat en begin met rollen.
Rol rustig en gelijkmatig alle kanten op en controleer tussendoor of de lap nog los op de bodem ligt.
Zorg ervoor dat de lap mooi gelijkmatig rond/vierkant wordt (afhankelijk van de vorm van je taart), en niet allemaal uitstulpingen heeft.
Het is ook belangrijk dat de lap overal even dik wordt uitgerold.
Hoe dikker de lap blijft, hoe makkelijker en strakker je kunt bekleden.
Maar hoe dik of dun je uitrolt heeft natuurlijk ook met smaak te maken. Een te dikke marsepein vinden veel mensen niet lekker (uitzonderingen daargelaten!).

Uitrollen marsepein op video

Wil je in een video zien hoe je marsepein mooi uitrolt? Bekijk dan eens een van de boltaartjes-filmpjes op de video-pagina.

 

    Comment Section

    38 reacties op “Uitrollen van marsepein en fondant


    Door Thea Breed op 17 mei 2015

    Graag in het Nederlands, ik krijg het niet voor elkaar om de marsepein of fondant" mooi uit te rollen. en het zonder plooien over de taart en rond te krijgen. Ik zie het graag op een filmpje.

    Vriendelijke Groet Thea



    Door Ivonne lafagne op 9 augustus 2016

    Hoe rol ik Marseille uit zonder te lakken aub


    Door Renata op 22 mei 2015

    Graag het filmpje over marsepein uitrollen.
    Bedankt


    Door d.hagers op 13 augustus 2015

    graag het filmpje van het uitrollen van rolfondant.dankuwel


    Door Christina op 10 juni 2015

    Graag het filmpje over marsepein/ fondant uitrollen


    Door Shirley op 22 juni 2015

    Graag film over het uitrollen van marsepein


    Door bert op 30 juli 2015

    wil graag het flim zien van uitrollen fondant


    Door davina.van.dik op 30 juli 2015

    graag


    Door Eli op 8 augustus 2015

    Ben benieuwd.


    Door daniella op 13 augustus 2015

    het lukt me ook niet om fondant mooi ui te rollen graag zou ik het filmpje zien


    Door d.hagers op 13 augustus 2015

    graag het filmpje van het uitrollen van rolfondant.dankuwel


    Door miavane op 21 augustus 2015

    Graag


    Door caroline op 4 september 2015

    Graag wil ik filmpje over marsepein uitrollen.


    Door angela op 22 september 2015

    Graag het filmpje heb moeite met uitrollen.


    Door Marina huyberechts op 30 september 2015

    Graag filmpje fondant uitrollen , wil het zoo graag leren


    Door Wanne op 6 oktober 2015

    Ik zou ook graag het filmpje willen zien


    Door Marian op 17 oktober 2015

    Graag het filmpje over uitrollen marsepein. Alvast dank.


    Door Flox op 3 november 2015

    Graag het filmpje over het uitrollen van de marsepein


    Door Simone op 7 november 2015

    Graag het filmpje over het uitrollen van de marsepein. Bedankt!


    Door maroeska op 8 november 2015

    Help graag een gefrustreerde tiener die het niet voor elkaar krijgt


    Door bianca op 11 november 2015

    heel graag het filmpje! en vast een suffe vraag, maar wat is shortening??


    Door Danielle op 25 november 2015

    ik heb een bal gemaakt (van biscuit) met een doorsnede van 20 cm en wil deze eerst met een witte fondant bedekken maar ik weet niet goed hoe ik dat best doe. Krijg ik geen vouwen ? en zo ja hoe haal ik die weg?
    Ik zou dan ook graag de video eens willen zien 🙂


    Door Martina Meijer op 19 december 2015

    Ga het voor het eerst ondernemen voor een mooie kersttaart graag een voorbeeldfilmpje voor het uitrollen van marsepein en of rolfondant

    Fijne feestdagen en dank,

    Martina


    Door alida op 23 december 2015

    youtube??? genoeg filmpjes


    Door Janina op 18 januari 2016

    Graag een filmpje over het uitrollen van fondant


    Door Susanne op 31 januari 2016

    Graag het filmpje over het uitrollen


    Door Marja Horsman op 27 februari 2016

    Graag het filmpje


    Door Annie Zonneveld op 4 maart 2016

    Ik zou ook graag het filmpje zien , alvast bedankt , groet Annie


    Door Sanne op 7 maart 2016

    graag!


    Door Sylvia op 18 maart 2016

    Ik zou ook graag het filmpje zien!


    Door Francis op 31 maart 2016

    Graag video over uitrollen👍🏻


    Door Dagmar de Cock op 5 april 2016

    Graag video over uitrollen.


    Door Jesmy op 7 april 2016

    Zou graag de video willen zien



    Door Hellen op 2 september 2016

    Hoi.
    Ik ga voor het eerst een buiktaart maken voor de babyshower van m'n dochter.
    Ik kan wel wat hulp en tips gebruiken, dus een instructie video sla ik niet af, dank je wel


    Door Hellen op 2 september 2016

    OW ja , wat is een shortening ?


    Door Annie op 3 september 2016

    graag het filmpje om marsepein mooi uit te rollen.

    Plaats een reactie


    *