Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Tremperen

Wat is tremperen?

Je kunt een taart extra lekker en minder droog maken door het te tremperen. Dat is besprenkelen met een vloeistof, bijvoorbeeld een siroop, vruchtensap of iets van alcohol (denk aan limoncello, grand marnier, rum).
Je kunt hiervoor een suikerstroop maken en hier eventueel een smaakje aan toevoegen.

Hoe trempeer je een taart?

Als je de taart in lagen hebt gesneden, besprenkel je de onderste laag, voordat de vulling erop gaat, met de vloeistof van je keuze. Zorg ervoor dat de biscuit of cake niet helemaal doorweekt is, maar dat overal een beetje van de vloeistof in de taart is getrokken.
Dan doe je de vulling erop, en legt de volgende laag er weer op. Nu kun je deze ook weer besprenkelen en vervolgens nog een laag erop leggen of afsmeren met botercreme.

Denk erom dat als je vruchtensap gebruikt, de taart wel minder lang houdbaar zal zijn dan wanneer je suikersiroop of alcohol gebruikt.

 

 

 

    Comment Section

    0 reacties op “Tremperen

    Plaats een reactie


    *