Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Hoe voorkom je scheuren in je fondant of marsepein?

Scheuren kunnen om een aantal redenen ontstaan:

1) marsepein en fondant kan niet tegen vocht. Als je je taart afsmeert met botercreme of met jam of chocoladeganache, zit daar niet veel vocht in en zal de marsepein of fondant niet zo gauw smelten en scheuren. Gebruik je echter iets met veel vocht zoals bijvoorbeeld slagroom, dan onstaan er scheuren en smeltplekken.

2) scheuren kunnen ontstaan doordat de fondant of marsepein te droog is. Als je bijvoorbeeld veel poedersuiker gebruikt om de lap uit te rollen, kan de marsepein/fondant te droog worden en kunnen scheuren makkelijk(er) onstaan.

3) scheuren onstaan bij het bekleden van de taart als er teveel druk wordt uitgeoefend op de lap die over de taart ligt. Druk of wrijf je bijvoorbeeld te hard naar beneden om de taart te bekleden, dan zullen er bij de rand van de taart of aan de zijkant scheuren ontstaan. Zorg er dus voor dat je de lap goed optilt/ondersteunt terwijl je de marsepein/fondant tegen de taart ‘plakt’en dat je daarbij een soort ‘opgaande beweging’ maakt met je hand, ipv een beweging naar beneden.

4) als de lap die je hebt uitgerold erg dun is en/of veel groter dan de taart, en je de taart voor het bekleden op een verhoging hebt gezet (bijvoorbeeld op een draaischijf), dan kan het zijn dat de overhangende delen van de lap te zwaar trekken aan het geheel, waardoor de scheuren ontstaan. Zorg er dan voor dat je eerst het ‘teveel’ van de fondant ruim wegsnijdt, waarna je de taart verder gaat bekleden en dan kun je de randjes onderaan nog bijsnijden.

Comment Section

0 reacties op “Hoe voorkom je scheuren in je fondant of marsepein?

Plaats een reactie


*