Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Hoe versier je een taart met chocolade ganache?

Maak de ganache volgens het recept op deze website.

Wacht tot de ganache wat is afgekoeld en ietsje dikker is geworden.

Zet een gevulde en aan de zijkanten met botercreme afgesmeerde taart op een rooster in een ruime schaal. Het overtollige ganache dat er straks afdruipt, kun je in de schaal opvangen en voor de tweede gietbeurt gebruiken.

Giet de ganache in het midden van de taart en laat het naar alle kanten uitvloeien, ook over de zijkanten heen.

Doe de ganache uit de schaal in de maatbeker terug en als de taart iets gedroogd is, giet je de tweede laag erop. Begin deze keer langs de buitenrand.

Ook dit laat je weer drogen en indien nodig giet je nog een tweede en derde keer.

De ganache wordt elke keer een beetje dikker. Verwarm de ganache kort in magnetron of op heel zacht vuur al roerend in een pannetje voordat je de laatste keer opgiet. Dit zorgt voor een mooie gladde buitenste laag.

Laat de taart nu helemaal drogen op het rooster en haal het er dan af met een taartschep of spatel.

Nu kun je de taart nog afwerken/versieren naar wens.

(binnenkort ook foto's!)

 

 

    Comment Section

    0 reacties op “Hoe versier je een taart met chocolade ganache?

    Plaats een reactie


    *