Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Hoe snijd ik de onderrand van een taart netjes af?

Na het bekleden van je taart heb je aan de onderkant nog een rand(je) over. Hoe kun je deze netjes afsnijden?

Het is van belang dat je allereerst zorgt dat de marsepein of fondant goed tot aan de onderkant tegen de taart geplakt zit. Dan kun je de rand aan afsnijden en dat kan op een aantal verschillende manieren:

1) Ik werk graag met een gehoekt paletmes (zo eentje met een knik erin). Ik zet deze met de met de punt redelijk plat tegen de onderrand van de taart, de knik naar de taart toe.(foto volgt). Zorg dat de onderkant van het paletmes parallel staat aan de taart. Ga zo voorzichtig zonder te trekken de taart rond.

2) Je kunt ook heel goed werken met een eenvoudige pizzasnijder. Zet deze in de onderrand en ga de hele taart bijlangs. Hierbij moet je op twee dingen letten; zorg dat de uitsteeksels van het wieltje en soms van het handvat geen deuken maken in de zijkant van je taart. Ten tweede moet je ervoor zorgen dat je echt op je onderbord snijdt; het gevaar is dat je iets te veel in de zijkant van de taart snijdt, waardoor de fondant of marsepein iets te hoog wordt afgesneden.

3) Een simpel schilmesje werkt ook. Let ook hierbij op dat je echt snijdt en niet per ongeluk de marsepein of fondant meetrekt.

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe snijd ik de onderrand van een taart netjes af?

Plaats een reactie


*