Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Hoe maak je harde marsepein/fondant weer zachter?

Je taart is gebakken, gevuld en afgesmeerd en je wilt beginnen met bekleden of boetseren, en dan blijkt de fondant of marsepein erg hard geworden te zijn.

Wat kun je dan doen?

 

Harde fondant weer zachter maken, tip 1

Marsepein of fondant dat erg hard is kun je een poos doorkneden om het weer zacht te maken. Helpt dat niet genoeg, of wil je het makkelijker maken om het weer zacht te krijgen? Doe de te harde fondant heeeeel even in de magnetron. Een paar seconden in de magnetron kan helpen om het iets zachter te maken voordat je het doorkneedt. Maar let op; niet te lang in de magnetron! Te lang in de magnetron zorgt dat de fondant nog veel harder wordt. Beter een paar keer proberen in korte tijdslots, dan 1 x te lang.

Fondant of marsepein zachter maken, tip 2

Het kan ook helpen er een kleine hoeveelheid shortening (Crisco) aan toe te voegen. Doe een klein beetje shortening op je handen en kneed dat goed door de fondant of de marsepein. Beetje bij beetje kun je nog wat shortening toevoegen, tot het soepel genoeg is.

Extra tip

Wil je fondant in een sugargun gebruiken? Voor het maken van mooie ‘slierten’? Maak de fondant dan op dezelfde manier wat ‘slapper’ met shortening. Dat zorgt voor mooie soepele randjes/kabels/slierten

 

Wil je meer leren over taartdecoreren en leuke inspiratie voor het maken van boltaartjes? Kijk dan eens op de videopagina met de minicursus boltaartjes versieren.

 

 

Comment Section

26 reacties op “Hoe maak je harde marsepein/fondant weer zachter?


Door Femke op 4 juni 2013

Ik heb dit dus gedaan, maar je blijft altijd wat harde stukjes houden in je fondant, en het lijkt dat deze kruimelig wordt als je gaat kneden. Ik heb het maar weggegooid want wilde mijn cake ermee bekleden, maar ging niet meer doordat mijn vriend me vlug wilde helpen en de fondant dus 1 minuut in de magnetron had gedaan, ja dat gaat helemaal niet goed 😀


Door Petra op 12 juni 2013

Hoi Femke, die harde stukjes kunnen komen van een randje dat al uitgedroogd was doordat het niet helemaal luchtdicht verpakt heeft gezeten? Het lijkt na verwarmen eerst wat kruimelig, maar als je het dan doorkneedt zou het glad moeten worden. Tja, en 1 minuut in de magnetron is inderdaad te lang :-). Een paar seconden per keer is lang genoeg!


Door Lisa op 9 februari 2015

ik krijg steeds korrelig fondant, erg jammer.


Door Adrie op 1 juli 2015

ik wil graag de gratis cursus boltaartje decoreren ontvangen.
Alvast heel hartelijk bedankt.


Door ChiAra op 14 juli 2015

Ik zou graag de gratis cusus boltaartjes maken willen ontvangen alvast bedankt


Door mary op 28 juli 2015

Goedemorgen,
Ik zou ook heel graag de gratis cursus boltaartjes decoderen volgen.

En je tips met het zachter nakende van contant is gelukt. Maar rustig aan in de magnetron. Steeds enkele seconden, nu weer te gebruiken.

Groetjes, Mary


Door Mae op 11 september 2015

Ik zou graag de fijne kneepjes van het vak leren en heb interesse voor het instructie filmpje!

Gr. Mae


Door rozemarijntje op 15 oktober 2015

hey

ik zou heel graag die filmpjes ontvangen!
lijkt me erg leuk!

b.v.b


Door Gerie Kieft op 20 oktober 2015

Ik zou ook heel graag cursus boltaarte willen ontvangen.


Door Ans op 4 november 2015

Ik wil ook graag de cursus boltaartje doen.
Alvast bedankt


Door nicole op 29 november 2015

Ik ga zometeen proberen mijn fondant zachter te maken. En zou graag de filmpjes ontvangen voor het maken van een bol taart. Dan ben ik volgend jaar vast zover dat ik zelf de taart voor dochters verjaardag durf te maken.


Door Christel Post op 2 december 2015

Heel graag zou ik de gratis cursus boltaartjes willen ontvangen, alvast heel erg bedankt


Door wolvekamp op 24 december 2015

boltaartjes maken.


Door judith op 5 januari 2016

graag ontvang ik je instructiefilmpje! Dank!


Door natas op 1 februari 2016

Ook ik zou graag de filmpjes ontvangen


Door cora op 4 februari 2016

Wat leuk….die filmpjes wil ik ook wel ontvangen.


Door Bertha op 5 maart 2016

Hallo graag zou ik ook het boltaart filmpje willen ontvangen


Door Violet op 14 mei 2016

Hallo! Ik zou graag het filmpje voor het maken van een boltaartje willen ontvangen :). Bedankt alvast!


Door Angeline op 24 mei 2016

Hallo, Ik zou graag het filmpje voor het maken van een boltaartje willen ontvangen. Bij voor baat dank.


Door Josephine Roos op 1 juli 2016

Uk zou ook graag het filmpje over het maken van een boltaartje willen ontvangen.


Door Charissa op 30 september 2016

Ik zou graag het cursus filmpje ontvangen


Door Amber van Sint Annaland op 29 oktober 2016

ik zou graag die cursus filmpjes ontvangen.
alvast bedankt

groetjes Amber


Door Moaise op 17 november 2016

Graag gratis cursus


Door Anna, 13 jaar op 21 december 2016

Bij te droge fondant/marsepein boter er bij.
En te natte ………………….. poedersuiker er bij.



Door silke op 13 september 2017

ik heb het geprobeert maar het moest het langer dan 20 seconden in maar wel een goede tip

Plaats een reactie


*