Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Hoe kun je geschifte botercreme redden?

Als je botercreme is geschift, kun je het weer goed maken door het opnieuw goed te kloppen terwijl je er een föhn op richt, of met een warme lap om de buitenkant van je kom.

 

    Comment Section

    2 reacties op “Hoe kun je geschifte botercreme redden?


    Door Cher op 18 januari 2014

    Ik klopt de botercreme nogmaals goed door terwijl de kom au bain marie wordt verwarmd. Let op: het moet niet te warm worden.
    De oorzaak van het schiften komt omdat de boter en de suiker(mix)oplossing niet dezelfde temperatuur hadden.


    Door Petra op 18 januari 2014

    Hoi Cher,

    Dank je voor je aanvulling. Klopt inderdaad dat dat de reden is. Gevaar met au bain marie verwarmen is dat het wel makkelijk te warm wordt... maar als je dat goed in de gaten houdt is dit een prima manier.

    groetjes,
    Petra

    Plaats een reactie


    *