Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Bekleden van een taart - how to

Hoe vul en bekleed je een taart?

Hieronder vind je een beknopte beschrijving voor het vullen en bekleden van een taart.

Voorbereiding

Handen wassen voor aanvang. Doe ringen en andere sieraden af.

Vullen en afsmeren

Snijd het taartje horizontaal doormidden met de taartzaag. Houd daarbij de pootjes van de zaag goed op je werkblad
Besmeer de onderste helft met botercreme en daarop een laagje jam
Plaats de helften weer op elkaar en besmeer de buitenkant van boven tot onder met botercreme. Maak het zo glad mogelijk, hoe gladder de botercreme, hoe strakker straks de taart.

Marsepein

Zorg dat je werkplek schoon en kruimelvrij is!
Kies een kleur voor de basis van de taart.
Neem een cocktailprikker en doe een klein puntje kleurstof op de marsepein.
GEBRUIK DE PRIKKER NOOIT TWEE KEER, MAAR PAK EEN NIEUWE ALS JE MEER KLEURSTOF WILT, anders vervuilt je kleurstof.
Kneed de kleurstof door de marsepein. Als je geen donkere en lichte strepen meer ziet is het goed.

Uitrollen

Maak een bal van de marsepein en druk deze een beetje plat.
Neem een roller en rol de marsepein gelijkmatig uit in een ronde vorm. Dus overal even dik. Rol niet te dun uit, dat maakt strak bekleden moeilijker

Bekleden

Is de lap groot genoeg, houd je hand halverwege en sla de lap over je hand. Leg de lap over je taart.
Verdeel de plooien indien nodig en begin bovenaan glad te strijken.
Til op waar een plooi zit en duw de marsepein zachtjes (!) tegen de taart, met een opgaande beweging. Het hoeft nog niet meteen strak te zijn, als de plooi maar weg is.
Zo ga je steeds verder rond naar de volgende plooi en zo langzaamaan steeds een stukje naar beneden.
Neem de smoother en draai zachtjes rondjes over de marsepein om deze helemaal strak te maken. Niet te hard duwen, gewoon zachtjes rondjes wrijven.
De onderkant kun je afsnijden met een paletmes of scherp mesje dat je naast de taart zet. Voorzichtig dat je niet te dicht bij de taart komt.

Rand afwerken

Langs de onderste rand kun je met behulp van de randuitstekers een sierrandje maken. Ook kun je een randje maken van kleine balletjes, als een parelsnoer, of een lange strook rechte strook uitsnijden en die langs de taart leggen, bijvoorbeeld met een strikje.

Versieren maar!

De taart kun je verder versieren met behulp van de uitstekers. Rol een klein stukje marsepein in een andere kleur mooi dun uit en steek daaruit een vormpje. Deze kun je dan op de taart plakken. Lijm is niet nodig. Heb je een heel klein vormpje, druk dan de marsepein er zachtjes uit met een kwast of niet puntig gereedschap.

    Comment Section

    1 reactie op “Bekleden van een taart - how to


    Door Wanne op 6 oktober 2015

    Heeft u hier ook een filmpje van? Want het lukt mij niet de plooien netjes weg te werken. Bij mij ontstaan er dan scheuren in de rand en in de plooien

    Plaats een reactie


    *