Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Hoe bewaar je een beklede taart het best?

Afhankelijk van de vulling van de taart moet deze wel of niet in de koelkast worden bewaard. Als de vulling slagroom bevat of andere ingrediënten die snel bederven, dan zul je de taart in de koelkast moeten bewaren tot vlak voor het moment van aansnijden.

Dat bewaren in de koelkast gaat het best in een kartonnen doos (liefst zonder venster). Het karton van de doos neemt eventueel vrijkomend vocht op.

Marsepein heeft namelijk de eigenschap dat het bij temperatuurschommelingen (van koud naar warm/kamertemperatuur) kan gaan zweten. Er komt dan een vochtige waas over de marsepein te liggen en het gaat glanzen. Fondant kan gaan smelten door vocht dat naar buiten komt.

Dit vocht gaat na enige tijd wel weer weg, de taart kan dus weer 'opdrogen' als 'ie een poosje uit de koelkast is.

    Comment Section

    0 reacties op “Hoe bewaar je een beklede taart het best?

    Plaats een reactie


    *