Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Hoe krijg ik een taart makkelijk uit een ronde (blanda) vorm?

Het kan lastig zijn om een taart van cake of biscuit heel uit een ronde bolvorm te halen, zonder dat deze breekt of zonder dat er stukjes blijven zitten.

Zorg dat je de bolvorm goed invet en bestuift met bloem (let op: niet met zelfrijzend bakmeel!).

Laat de taart uit de oven even afkoelen (zo'n 5 minuten) en stort het daarna op een taartrooster.

Klop even op de vorm met een pollepel of iets dergelijks.

Laat de taart dan nog niet los, dan kun je een vochtige lap op/om de blanda-schaal leggen.

 

    Comment Section

    2 reacties op “Hoe krijg ik een taart makkelijk uit een ronde (blanda) vorm?


    Door noortje op 2 juli 2015

    Hallo,

    Ik heb laatst bi Ikea zo'n ronde blanda kom gekocht voor een bol taart te maken.
    De taart was niet helemaal gaar terwijl ik wel de instructies van biscuit mix heb aangehouden. De cake plakte erg aan de kom vast. Wat kan je het beste gebruiken om in te vetten en wat zijn de precieze bakcbenodigheden bij een blanda kom van 20 cm doorsnede.

    Groetjes Noortje


    Door Skanul op 5 september 2015

    Hai, misschien wat late reactie.. Ik gebruik biscuitdeeg met 6 eieren, 225gr suiker en 225gr zelfrijdende bloem. Dan heb ik vaak nog wat beslag over. Zelf gebruik ik bakspray om in te vetten. Geen meel in de kom. Werkt goed. Biscuit moet wel goed afkoelen en ietsje inkrimpen vooraleer ik hem los krijg. Soms moet ik er met een mes langs. Ik steek ook altijd een metaken brochettestok in mijn gebak. Komt dat er uit zonder deeg eraan, dan is hij goed. Anders telkens nog 5 min erin. Daarna laat ik hem 5 a 10 min in oven staan met deur op kier.
    Veel succes!!

    Plaats een reactie


    *