Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Hoe maak ik mijn taart melkvrij?

Maak je biscuit zelf, dan weet je zeker dat er geen melk in zit.

Gebruik voor de vulling geen vulling op basis van slagroom, maar kies bijvoorbeeld voor een fruitmoesvulling.

Of maak een mousse met behulp van sojaslagroom en chocola (check wel even of de persoon voor wie je de taart melkvrij maakt wel soja mag hebben!).

Afsmeren kan met botercreme gemaakt van plantaardige boter (merk Wajang) of met ganache van sojaroom en chocola. Let ook bij chocola op sporen van melk!

Let overigens ook op met kleurstoffen en andere hulpmiddelen die je gebruikt. Sommige merken fondant bevatten ook melk.

Het is opletten, maar het is prima te doen. Iemand die allergisch is voor melk of lactose, kan ook genieten van een mooie en lekkere taart!

 

 

    Comment Section

    1 reactie op “Hoe maak ik mijn taart melkvrij?


    Door Monique R op 12 december 2015

    Klopt, je kunt heerlijke taarten maken zonder melk!
    Zelf maak ik vaak vullingen met als basis fruit. Bijvoorbeeld zuurtjescreme recept van Rudolf van 24 kitchen. Is een soort banketbakkersroom maar dan van gepureerd fruit.
    Of banketbakkersroom gemaakt van amandelmelk ipv gewone melk. Is lekker romig!
    Ook kun je prima roomboter gebruiken maar dat moet je dan van te voren even klaren. Kun je zo op internet opzoeken hoe je dat doet.

    Plaats een reactie


    *