Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Het geheim van de taart met openklappende punten

article content

Het geheim van de taart met openklappende punten

Misschien ben je ze op internet al wel eens tegengekomen; de taart met de openslaande punten. Ziet er best ingewikkeld uit vind ik altijd. Vooral als de punten aan de opengeklapte kant een andere kleur hebben… Wat is het geheim nu van het maken van zo’n taart?

Ik laat het je zien in deze how to:

 

 

Vul eerst de taart zoals je gewend bent en smeer ‘m af met een laagje botercreme. Rol dan van de kleur die je wilt voor het binnenste van de cirkel een laagje fondant uit en steek een cirkel uit iets groter dan de opening van de punten die je wilt hebben.

openslaande punten taart

Leg de uitgestoken cirkel op de taart en smoothe even.

 

openslaande punten taart

Smeer dan nog een laagje botercreme om de cirkel van fondant bovenop, zodat je een gelijkmatige hoogte krijgt. Anders zie je de rand straks bij het bekleden met de volgende laag.

 

openslaande punten taart

Dan,  heel belangrijk!, leg je een cirkel bakpapier op de taart ter grootte van de fondant cirkel.

 

openslaande punten taart

Meng fondant met tylose of gumpaste voor de onderkleur van de opengeklapte punten. Hier dus paars. Je hoeft het niet al zo plat te rollen als ik hier heb gedaan, werkt ook prima met een bolletje met daarop een grotere bol van de bovenkleur.

 

openslaande punten taart

Leg de bol/het stuk fondant voor de buitenkant van de taart bovenop de andere kleur en rol ze samen uit.

 

openslaande punten taart

Rol de beide kleuren samen uit tot een lap die groot genoeg is om je taart te bekleden.

 

openslaande punten taart

Bekleed de taart met de lap, snij de onderkant netjes af en markeer heel lichtjes de cirkel tot waar je kunt snijden. Daarvoor kun je de uitsteker gebruiken die je hebt gebruikt voor de onderste cirkel.

 

openslaande punten taart

Snij dan met een scherp mes heel voorzichtig de flappen en ga niet verder dan de gemarkeerde cirkel. Doe voorzichtig, als je te hard drukt zie je dat in de onderlaag.

 

openslaande punten taart

Klap dan de punten open en pulk voorzichtig het laagje bakpaiper ertussen uit. De punten moeten even de tijd krijgen om in de goede stand op te drogen. Leg er voorzichtig wat tissues tussen, die je in een rolletje gedraaid hebt. Zorg ervoor dat je hierbij geen deuken maakt in de fondantlaag van de taart.

 

openslaande punten taart

Als de flappen droog en uitgehard zijn, kun je de tissues er tussenuit halen. Bij deze taart heb ik Magic Sparkles  in de middencirkel gelegd, om wat Glitter& Glamour toe te voegen aan de taart met het schoentje.

 

Comment Section

4 reacties op “Het geheim van de taart met openklappende punten


Door Aart Wijnhout op 22 oktober 2013

Goede tip, moet deze week een taart voor mijn kleindochter maken en denk eraan om dit toe te passen maar dan met bloemen i.p.v. een schoen.


Door Lia Bannink op 26 oktober 2014

Dank je voor de uitleg. Ga het zeker proberen.


Door Bianca Satijn op 21 augustus 2016

Ja gelukt dankzij de tips van U! Merci


Door nelleke op 17 februari 2018

het is gelukttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plaats een reactie


*