Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

article content

Stoofpeertjesvulling

Hmmmm, stoofpeertjes!

Stoofpeertjes doen me altijd denken aan gezellige avonden met vrienden en familie.

Dus waarom niet eens een vulling van stoofpeertjes maken voor een taart? Het is best even een werkje, maar het resultaat mag er absoluut zijn!

Wat heb je nodig voor de stoofpeertjesvulling?

10 stoofpeertjes
een fruitige zoete rode wijn (bijvoorbeeld een Spaanse)
een scheut dixap
kaneelstokje
een zakje vanillesuiker
ongeveer 5 eetlepels maizena

Hoe maak je de stoofpeertjesvulling?

Schil de stoofpeertjes, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe ze in een pan en giet de wijn erbij, zodat ze onder staan.
Doe er ook het dixap, het kaneelstokje en de vanillesuiker bij en breng aan de kook.
Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes doorkoken, tot de stoofpeertjes mooi rood en zacht zijn.

Maak een papje van de maizena met een klein beetje water. Haal de peertjes met een schuimspaan uit de pan. Voeg een beetje van het maizenapapje toe en roer goed door.
Verwarm het mengsel tot het genoeg is ingedikt. Indien nodig kun je nog wat van het papje toevoegen.
(Overigens kun je ook Taartina hiervoor gebruiken, volg dan de aanwijzingen op de verpakking).

Snijd de peertjes in kleine blokjes en voeg ze toe aan het ingedikte mengsel.
Maak een dijkje van botercreme op je taart voor je dit mengsel toevoegt!
Maak de taart verder zoals je hem hebben wilt en dan; smullen maar!

Comment Section

0 reacties op “Stoofpeertjesvulling

Plaats een reactie


*