Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Smulvulling; aardbeienmousse met verse aardbeien

article content

Smulvulling; aardbeienmousse met verse aardbeien

Jammergenoeg is het aardbeiseizoen al weer zo’n beetje over. Want een taartvulling gemaakt van verse aardbeien, met stukjes aardbei erin, is een van de lekkerste vullingen die je maar kunt hebben in een taart met marsepein of fondant.

Wil je weten hoe je deze lekkere aardbeienvulling maakt? Lees dan gauw verder

Allereerst:

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke aardbeienmousse?

een bakje van 500 gram aardbeien

600 ml slagroom

6 blaadjes gelatine

175 – 200 gram fijne suiker

sap van een halve citroen

 

Hoe maak je de aardbeienmousse?

 

Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in een bakje met koud water.

Pureer de aardbeien met de suiker en het grootste deel van de citroensap (hou een paar aardbeien achter om in stukjes door je taartvulling te doen).

Klop de slagroom stijf.

Doe de overgebleven sap van de citroen in een klein pannetje en warm dit op. Als het kookt, haal het pannetje van het vuur en roer er de uitgeknepen blaadjes gelatine door tot ze helemaal opgelost zijn. Doe er dan een paar eetlepels aardbeienpuree bij om ze ‘familie te maken’.

Roer dan de gelatine door de aardbeienpuree. Doe een paar lepels slagroom door de aardbeienpuree en roer goed door. Giet dan de puree bij de slagroom en roer voorzichtig om tot het goed gemengd is.

Ik doe de mousse dan het liefst in een ziplock plastic zak in de koelkast, om op te stijven. Je kunt ‘m dan mooi plat neerleggen. Als ik de taart wil vullen, knip ik een hoekje uit de zak en spuit de mousse zo in de taart. Nog even gladstrijken, plakjes aardbeien erop en klaar is de heerlijke taartvulling. Veel lekkerder dan pakjes en zakjes!

Heb jij deze mousse al eens geprobeerd?

 

Lekker smullen maar!

 

Liefs,

Petra

 

Comment Section

2 reacties op “Smulvulling; aardbeienmousse met verse aardbeien


Door Joanna op 19 juli 2017

Heb hem net gemaakt en is heerlijk…
Weet nog niet hoe hij smaakt als hij opgestijft is maar zoals het er nu uitziet ga ik daar ook niet achter komen😂


Door Annemieke op 1 november 2017

Hoe groot was de taart waarvoor je de vulling hebt gemaakt ? Ik wil nl een stapeltaart maken en ben benieuwd of ik hieraan genoeg heb voor twee lagen.

Plaats een reactie


*