Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Rolrozentaart

article content

Rolrozentaart

Een taart vol met prachtige rozen. Rolrozen in donkerrood, in een vloeiende lijn over een roomwitte taart, met een vlinder als detail.

Hoe maak je die rolrozen? En hoe werk je het af?

Maak een aantal stroken uit een lap marsepein. Dat hoeft niet heel precies, ik heb een lap marsepein uitgerold en met een palletmes uit de losse pols stroken gesneden. Als ze niet allemaal even breed of precies recht zijn is dat helemaal niet erg.

 

rolrozen taart

Begin de strook aan een kant losjes op te rollen. Je kunt ze daarvoor in je hand houden, of op je mat laten liggen en de strook eromheen rollen. Rol verder tot je strook op is. Wil je een grote roos maken, neem dan een nieuwe strook en rol die er verder omheen, net zolang tot je vindt dat je roos groot genoeg is.

 

strookje marsepein oprollen tot roosrolrozen taart rozen opgerold

Maak rozen van verschillende grootte, voor een mooi en speels effect. Zo zorg je er ook voor dat je de hele oppervlakte van de taart kunt bedekken zonder gaten, waardoor je de onderlaag van de taart kunt zien.

 

rolrozen taart

Drapeer de rozen op je beklede taart zoals jij het mooi vindt. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen de zijkant van de taart op deze manier te versieren en bovenop een andere decoratie, of de volgende taart van je stapeltaart te zetten. Of je vult de hele taart op met deze rolrozen, dat geeft ook een mooi effect. Ik heb ervoor gekozen om ze hier in een soort vloeiende lijn over de helft van de taart te draperen en aan te vullen met een kobaltblauwe vlinder. Die maak je zo:

rolrozen taart

Ik wil de vlinder een reliefje geven in rozenprint. Daarvoor rol je een lap marsepein uit en laat deze redelijk dik. Smeer je reliefmat in met shortening en leg ‘m op de lap marsepein. Druk eventjes aan met je handen en rol er dan overheen met je roller, totdat je ziet dat het relief overal in de lap marsepein goed ingedrukt is. Verwijder voorzichtig de reliefmat.

 

rolrozen taart

Steek de vlinder uit het relief-marsepein en geef ‘m een mooi plekje op de taart. Met een veiner-tool kun je  het lijfje van de vlinder intekenen in de marsepein, zodat de vlinder wat meer diepte en ‘leven’ krijgt.

 

rolrozen taart

Et voila, een chique rolrozentaart met vlinder!

Vond je dit een leuk bericht? Dan vind ik het erg leuk als je het wilt delen via Twitter of Facebook. Dat kan via de knoppen hieronder. Dank je wel alvast!

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar je reactie!? Laat je een berichtje achter hieronder?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comment Section

1 reactie op “Rolrozentaart


Door Lia Bannink op 23 augustus 2014

Dank je voor het mooie voorbeeld. Ik ga het zeker een keer proberen. Lijkt me niet echt heel moeilijk.

Plaats een reactie


*