Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Taartvulling | Chocoladeganache

Wat heb je nodig voor 500 gram chocoladeganache?

250 ml slagroom
250 gram pure chocolade (bij voorkeur met een cacaogehalte van 55%)

Smaakmakers

Je kunt eventueel een likeur als smaakmaker toevoegen, denk aan sinaasappellikeur of amaretto.

Hoe maak je de chocoladeganache?

Doe de slagroom in een steelpan en breng aan de kook.
Zodra de slagroom begint te borrelen, giet je dit over de gehakte chocolade in een kom en roer je alles met een garde door elkaar.
Laat het mengsel iets afkoelen tot het begint te stollen.

Je kunt de ganache dan direct verwerken.
Bewaren kan tot gebruik in de koelkast in een afgesloten doos. Laat de ganache dan voor gebruik op kamertemperatuur komen, anders is het veel te hard om te verwerken.

Verhoudingen chocoladeganache

Als je ganache maakt voor een taart, dan maakt het uit voor het recept welke soort chocola je hebt voor de verhoudingen van chocola en slagroom.

Ik houd de volgende verhoudingen altijd aan (verhouding chocola - slagroom):

Puur = 1 : 1

Melk = 2 : 1

Wit = 3 : 1

    Comment Section

    0 reacties op “Taartvulling | Chocoladeganache

    Plaats een reactie


    *