Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Taartvulling | Banketbakkersroom

Ingrediƫnten

500 ml melk
1 vanillestokje
150 g suiker
4 eidooiers
2 el bloem

Hoe maak je banketbakkersroom?

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Doe de melk in een pan en breng het met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
Roer in een kom of in de mixer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
Meng een scheutje warme melk door het eimengsel.
Voeg het eimengsel bij de warme melk in de pan en oer het goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen.
Spreid de room uit over een groot bord of in een schaal en dek af met huishoudfolie.
Laat de banketbakkersroom op deze manier vlot afkoelen.

    Comment Section

    1 reactie op “Taartvulling | Banketbakkersroom


    Door Sonja Speijer op 9 september 2015

    Ben benieuwd! Voor het eerst een taart gebakken, want ik wil in november voor mijn zoontje zijn eigen taart maken. dank je voor de duidelijke uitleg! Nu nog hopen dat de taart lekker smaakt šŸ˜‰

    Plaats een reactie


    *