Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Taartvulling | Aardbeienmousse

Hoe maak je zelf een heerlijke aardbeienmousse?

Ingrediënten

500 gram verse aardbeien
6 blaadjes gelatine
600 ml slagroom
sap van een halve citroen
200 gram fijne kristalsuiker

Hoe maak je de aardbeienmousse?

Pureer de aardbeien met de suiker. Voeg het driekwart van het citroensap toe en roer even door
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Verwarm in een pannetje de rest van de citroensap
Haal de pan van het vuur en voeg terwijl je blijft roeren de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe.
Laat dit mengsel een klein beetje afkoelen.
Doe een paar lepels aardbeienpuree bij het gelatinemengsel en roer goed door.
Voeg dan de gelatine bij de aardbeienpuree.
Klop de slagroom heel stijf, schep een paar lepels slagroom door de aardbeienpuree en mix het goed. Spatel dan de rest van de slagroom er rustig door.

Tip: voeg extra verse aardbeien in plakjes toe aan de vulling

 

    Comment Section

    0 reacties op “Taartvulling | Aardbeienmousse

    Plaats een reactie


    *