Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Zandkoekjes met zelfrijzend bakmeel recept

Zandkoekjes kun je maken met bloem of met zelfrijzend bakmeel.
Dit is een simpel recept voor zandkoekjes, die je zelf eenvoudig kunt pimpen met een smaakje of toegevoegde chocoladestukjes.

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
175 gr boter
75 gr suiker
1 ei
snufje zout
2 zakjes vanillesuiker

Hoe maak je zandkoekjes met zelfrijzend bakmeel?

Doe de boter, suiker, ei, zout en vanillesuiker samen in een kom en kneed lekker door. Voeg dan de zelfrijzend bakmeel toe en kneed nog even goed door.

Laat het deeg even rusten in de koelkast, ingepakt in een cellofaantje.

Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit. Leg deze met een beetje ruimte ertussen op een bakpapiertjes op de bakplaat. Bak in een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden zo'n 20 minuutjes of tot ze lichtbruin beginnen te kleuren.

 

Maak daarmee bijvoorbeeld deze schattige rompertjes-koekjes

 

    Comment Section

    0 reacties op “Zandkoekjes met zelfrijzend bakmeel recept

    Plaats een reactie


    *