Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Zandkoekjes met lichtbruine basterdsuiker

Heerlijke zandkoekjes die lekkerder smaken dan die van de bakker šŸ™‚

Ingrediƫnten

150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram koude roomboter
50 gram lichtbruine basterdsuiker (roer de klontjes er even uit!)
zakje vanillesuiker
snufje zout

Hoe maak je zandkoekjes met basterdsuiker?

Doe alle ingrediƫnten tegelijk in een kom. Neem twee messen (gewone messen waarmee je ook een boterham smeert) en snij de boter in hele kleine stukjes. Het deeg moet kruimelig worden en een beetje lijken op broodkruimels.

Kneed dan met koude handen vlotjes de kruimels samen tot een bal. Wikkel (deze bal) in folie en laat dit ongeveer een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op circa 175 graden.

Vorm koekjes van het deeg (je kunt ze uitsteken, bolletjes draaien en deze platdrukken of vormpjes uitsteken uit een gerolde lap) en lag ze op de bakplaat (op een bakpapiertje).

Strooi er suiker over, of doop ze stuk voor stuk in een kommetje met suiker. Dat geeft een mooi bovenlaagje. Deze stap kun je echter ook achterwege laten als je de koekjes later nog wilt versieren.

Bak ze tot ze een beetje bruin beginnen te kleuren. Dat duurt ongeveer 20 minuten (maar houd ze goed in de gaten!).

    Comment Section

    0 reacties op “Zandkoekjes met lichtbruine basterdsuiker

    Plaats een reactie


    *