Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Vanille koekjes

Wat heb je nodig voor vanillekoekjes?

175 gram tarwebloem (gezeefd)
1 theelepel bakpoeder
100 gram fijne kristalsuiker
75 gram boter in kleine blokjes
1 geklopt ei
2 eetlepels golden syrup
1/2 theelepel vanille-extract

Hoe maak je vanillekoekjes?

Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden (hetelucht 10 graden lager).
Doe de droge ingrediënten in een kom en meng ze met een garde goed door elkaar.
Voeg de blokjes boter toe en wrijf de boter met de vingertoppen erdoor (alsof je geld telt), tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim.
Maak dan een kuiltje in het midden en schenk hier de ei, golden syrup en vanille in.
Meng alles goed door (met de hand of de mixer met deeghaken) tot er een deegbal ontstaat.
Verpak de deegbal in plastic folie en laat het minimaal een half uurtje rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een werkblad dat je licht met bloem hebt bestoven. Het moet ongeveer 5 mm dik worden.
Druk de koekjes uit met de uitstekers die je wilt gebruiken.
Kneed het overgebleven deeg kort bij elkaar, rol het weer uit en steek meer vormen uit.
Leg de koekjes op een ingevette bakplaat met wat ruimte ertussen.
Bak ze ongeveer 12 tot 15 minuten. Ze moeten licht gekleurd en stevig zijn, maar niet knapperig.
Laat ze dan 2 minuten op de bakplaat liggen en leg ze vervolgens op een taartrooster om verder af te koelen.

 

 

    Comment Section

    0 reacties op “Recept | Vanille koekjes

    Plaats een reactie


    *