Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Suikerkoekjes

Deze suikerkoekjes zijn ideaal om te decoreren. Ze behouden goed hun vorm tijdens het bakken.

Wat heb je nodig?

350 gram witte basterdsuiker

50 gram vanillesuiker

800 gram bloem

2 eieren

400 gram roomboter

 

Doe alle suiker met de zachte (maar niet gesmolten) roomboter in de kom van de mixer en mix zeker 5 minuten tot een wit mengsel ontstaat.

Voeg dan de eieren een voor een toe en mix door tot ze helemaal zijn opgenomen.

Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en mix op een lage stand (doe je dit op een te hoge stand, dan is heel je keuken wit van het bloem :-).

Blijf mixen tot je een stevige massa krijgt.

Maak hiervan een platte schijf, wikkel deze in plasticfolie en laat het zeker een uur (maar liever nog langer) rusten in de koelkast.

Om koekjes te maken rol je de plak uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Steek hieruit de vormpjes en bak die met vormpjes van gelijke grootte in een voorverwarmde oven van 175-180 graden zo’n 10 minuten. De koekjes zijn dan nog licht van kleur.

 

 

 

    Comment Section

    0 reacties op “Recept | Suikerkoekjes

    Plaats een reactie


    *