Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Speculaasjes

Wat heb je nodig?

350 gram bloem
250 gram (room)boter
100 gram witte basterdsuiker
5 g bakpoeder
snufje zout
1 eetlepel speculaaskruiden

Hoe maak je deze speculaasjes?

Meng de boter met de witte basterdsuiker, de speculaaskruiden en het snufje zout op de laagste stand in een keukenmachine met deeghaak.
Zeef de bloem en voeg het samen met de bakpoeder toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg luchtdicht in plasticfolie en laat het (minimaal) twee uur in de koelkast rusten.
Haal het deeg een kwartier voor gebruik uit de koelkast.

Rol het deeg uit en steek de koekjes uit.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
Blijf ondertussen goed opletten, als de randen van de koekjes bruin beginnen te worden zijn ze klaar.
Leg ze na het bakken meteen op een rooster om af te koelen. Ze worden dan lekker knapperig.

    Comment Section

    0 reacties op “Recept | Speculaasjes

    Plaats een reactie


    *