Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Kaneelkoekjes

Wat heb je nodig?

350 gram bloem
250 gram (room)boter
100 gram witte basterdsuiker
5 g bakpoeder
snufje zout
2 theelepels kaneel

Hoe maak je deze kaneelkoekjes?

Meng de boter met de witte basterdsuiker, de kaneel en het snufje zout op de laagste stand in een keukenmachine met deeghaak.
Zeef de bloem en voeg het samen met de bakpoeder toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg luchtdicht in plasticfolie en laat het (minimaal) twee uur in de koelkast rusten.
Haal het deeg een kwartier voor gebruik uit de koelkast.

Rol het deeg uit en steek de koekjes uit.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
Blijf ondertussen goed opletten, als de randen van de koekjes bruin beginnen te worden zijn ze klaar.
Leg ze na het bakken meteen op een rooster om af te koelen. Ze worden dan lekker knapperig.

    Comment Section

    1 reactie op “Recept | Kaneelkoekjes


    Door Andi op 27 juni 2016

    Thanks, Jessie. I wish I’d shared better knowledge, really. Had an odd encounter this morning with someone who introduced us to his pregnant wife so Z & I could put our hands on her stomach and that way the baby would come out looking like/being like Z. Col#8n&ud217;t really interpret it. But it left a funny sense. Because we’re not better. We’re different. And we’re geographically born into privilege.

    Plaats een reactie


    *