Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Glutenvrije kokosmakronen

Een lekker (glutenvrij) recept voor kokosmakronen. Heel simpel te maken en met erg weinig ingrediënten.

Ingrediënten

250 gram suiker
250 gram geraspte kokos
3 eieren
1 ei-dooier
(eventueel eetpapier)

Hoe maak je de kokosmakronen?

Verwarm de oven voor op 180 graden

Doe suiker, kokos en eieren met het eidooier in een kom.
Meng alles goed door elkaar. Dat kan gewoon lekker met je handen (maar met een mixer kan het natuurlijk ook).

Vorm flinke bollen van het beslag. Leg deze op bakpapier op de bakplaat (want ze zijn erg plakkerig). Traditioneel wordt er onder kokosmakronen eetpapier gelegd, dit was vanwege het plakken in tijden dat er nog geen bakpapier bestond. Als je wilt kun je de bollen op eetpapier leggen, dat bakt er dan aan vast.

Bak de makronen zo'n 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de grootte van je koeken. Even opletten dat ze niet te bruin kleuren.

Laat ze even afkoelen en haal ze van het bakpapier, want als ze afgekoeld zijn blijven ze meer plakken.

Eet smakelijk!

    Comment Section

    0 reacties op “Glutenvrije kokosmakronen

    Plaats een reactie


    *