Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Basisrecept koekjes

Wat heb je nodig?

350 gram bloem
250 gram (room)boter
100 gram witte basterdsuiker
5 g bakpoeder
snufje zout

Hoe maak je deze koekjes?

Meng de boter met de witte basterdsuiker en het snufje zout op de laagste stand in een keukenmachine met deeghaak.
Zeef de bloem en voeg het samen met de bakpoeder toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg luchtdicht in plasticfolie en laat het (minimaal) twee uur in de koelkast rusten.
Haal het deeg een kwartier voor gebruik uit de koelkast.

Rol het deeg uit en steek de koekjes uit.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
Blijf ondertussen goed opletten, als de randen van de koekjes bruin beginnen te worden zijn ze klaar.
Leg ze na het bakken meteen op een rooster om af te koelen. Ze worden dan lekker knapperig.

    Comment Section

    1 reactie op “Basisrecept koekjes


    Door annemarie lieskamp op 23 januari 2016

    We leven in tijdperk glutten vrij kan dieze koekjes ook gemaakt worden van bv amandelmeel of maismeel of wat ernog meer bestaat

    Plaats een reactie


    *