Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Royal Icing Eiwitglazuur

Eiwitglazuur oftewel Royal Icing is een glazuur dat hard opdroogt. Het wordt gemaakt van eiwit, water en suikerbakkerspoeder.

Met eiwitglazuur kunnen fijne details worden opgespoten. Ook wordt het gebruikt om onderdelen aan elkaar te plakken of voor het mooi afwerken van randen van een taart. Voor brush embroidery wordt ook eiwitglazuur gebruikt, alsook voor het galzuren van koekjes. Een andere naam voor eiwitglazuur is royal icing.

Je kunt eiwitglazuur kant en klaar kopen. Volg voor het aanmaken de aanwijzingen op de verpakking.

Ook kun je het eenvoudig zelf maken:

Recept voor eiwitglazuur/Royal Icing:

10 gram eiwitpoeder

circa 500 gram gezeefde (!) poedersuiker

circa 60 ml gekookt afgekoeld water

Doe het eiwitpoeder in een kom met de suikerbakkerspoeder. Voeg eetlepel voor eetlepel het gekookt afgekoeld water toe terwijl de mixer op een lnagzame stand draait. Klop tot een stevige glanzende massa ontstaat en je pieken kunt vormen van de massa. Is het te droog, voeg dan nog een kleine eetlepel water toe. Is het te zacht, voeg dan nog wat suikerbakkerspoeder toe.

    Comment Section

    0 reacties op “Recept | Royal Icing Eiwitglazuur

    Plaats een reactie


    *