Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Vloeibare fondant

Het maken van vloeibare fondant is niet heel erg eenvoudig. Je hebt een goede suikerthermometer nodig om de verschillende stadia goed in de gaten te kunnen houden.

Hieronder het recept voor als je het toch eens zou willen proberen.

Benodigdheden?

Om 480 ml vloeibare fondant te maken heb je nodig:
600 gram suiker
125 gram lichte maismoutstroop
360 ml water

Hoe maak je vloeibare fondant?

Meng alle ingrediënten in een pan en breng het geheel aan de kook.
Kook tot het zachte bal stadium (114°C), meet dit met een suikerthermometer.
Doop de pan 5 seconden in koud water, de suikersiroop moet afkoelen, maar niet stollen.
Laat de suikersiroop afkoelen tot 64°C, en giet het in de keukenmachine.
Meng de fondant 5 minuten, tot hij ondoorschijnend is.
Laat de fondant verder afkoelen (doe dit niet roerend, dat werkt vertragend).

Bewaren

De vloeibare fondant moet in een goed afgesloten bakje bewaard worden en is enkele maanden houdbaar, buiten de koelkast.

Verwerken

Je kunt de vloeibare fondant kleuren met behulp van voedingskleurstoffen en gieten over een taart, koekje of cupcake. Als het erg hard is geworden kun je het in een apart bakje beetje bij beetje verwarmen totdat het eenvoudig over je gebak te gieten is.

    Comment Section

    0 reacties op “Recept | Vloeibare fondant

    Plaats een reactie


    *