Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Rolfondant zelf maken

Het is leuk eens zelf te proberen om rolfondant te maken. Er is op het moment veel goede fondant kant en klaar verkrijgbaar, dus als je dat makkelijker vindt is dat ook een optie :-).

Wat heb je nodig voor rolfondant?

1 eetlepel gelatine
60 ml water
255 gram lichte maismoutstroop
1 eetlepel glycerine
775 gram poedersuiker

Hoe maak je rolfondant?

Doe de gelatine met water in een kom.
Zet de kom op een pan met kokend water en roer tot de gelatine is opgelost.
Voeg de maismoutstroop en glycerine toe aan het mengsel en roer tot een egaal mengsel.
Doe de poedersuiker in een grote kom.
Giet het gelatinemengsel er verdeeld overheen, dus niet alles op dezelfde plaats.
Meng het geheel met een rubberen spatel of plastic menghaak.
Als het mengsel een bal vormt, kneed je de fondant in 10 minuten glad.

Gebruik de rolfondant meteen op een taart of wikkel het in plasticfolie. Op deze manier kun je het tot 24 uur bewaren in de koelkast.

Smaakjes

Fondant kun je op smaak brengen en kleuren. Pas met vloeistoffen echter op dat het niet te dun wordt. Drank is daarom lastig toe te voegen, maar oploskoffie en chocolade gaan prima.

Koffie of chocoladefondant

Koffiefondant; los twee theelepels oploskoffie op in een theelepel warm water. Voeg dit mengsel toe aan 240 ml fondant.
Chocoladefondant; om chocoladefondant te maken, moet je eerst chocolade smelten. Smelt hiertoe 115 gram chocolade en voeg dit roerend toe aan 600 ml fondant. Als de fondant te dik wordt, kun je hem verdunnen met één tot twee theelepels water.

Gekleurde fondant

Gekleurde fondant; voeg aan 115 gram fondant een beetje voedingskleurstof toe tot de gewenste kleur bereikt is.

    Comment Section

    0 reacties op “Recept | Rolfondant zelf maken

    Plaats een reactie


    *