Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Piping Gel op twee manieren

Piping gel wordt ook wel spuitgel genoemd en is een transparante gel die je kunt gebruiken om decoraties op bijvoorbeeld koekjes vast te plakken, of om een watereffect te maken op een taart. Het wordt daaraast ook gebruikt om printjes van ouwel vast te zetten op een taart. Je kunt het ook gebruiken om plaatjes (die je later gaat bespuiten met botercreme) onzichtbaar over te brengen op een taart. Je kunt piping gel kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Dat kan op twee manieren:

Recept piping gel

1) strooi twee eetlepels poedergelatine op twee eetlepels koud water in een klein pannetje. Laat het 5 minuutjes staan en verwarm dan op laag vuur totdat de gelatine is opgelost en helder van kleur is. Zorg dat het niet gaat koken! Voeg 5 cc golden syrup toe en roer het heel goed door. Laat het mengsel goed afkoelen voordat je het gebruikt. Je kunt het in de koelkast ongeveer twee maanden bewaren

2) meng 75 g witte basterdsuiker met 1 el maizena. Meng 60 ml water met 60 ml citroensap door. Doe het suikermengsel in een pannetje en roer geleidelijk het vocht erdoor. Zet op hoog vuur en roer stevig tot het kookt en dikker wordt. De piping gel is luchtdicht in de koelkast tot een maand houdbaar. Je kunt het met een klein beetje water verdunnen als het te dik is.

Als je wilt kun je de piping gel met voedingsmiddelenkleurstof nog een kleurtje geven.

Comment Section

0 reacties op “Recept | Piping Gel op twee manieren

Plaats een reactie


*