Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Eetbare lijm (tylose lijm)

Hoe maak je eetbare lijm?

Suikerlijm (of Tylose-lijm) kun je kant een klaar kopen. Maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Dat gaat als volgt:

Voeg een theelepel tylose (CMC) toe aan ongeveer 100cc gekookt afgekoeld water.

Goed doorroeren zodat er geen klontjes zijn, even laten staan (liefst 24 uur) en klaar is je lijm.

Mocht je toch klontjes hebben, niet weggooien, maar gewoon een nachtje laten staan.

Tip: Met deze hoeveelheid kun je heel wat versiersels vastplakken. Giet van deze basis een klein beetje in een klein bakje of op een schoteltje en gebruik dit voor het decoreren. Gooi de restjes van het schoteltje weg en bewaar de basishoeveelheid in een schone pot in de koelkast.

    Comment Section

    0 reacties op “Recept | Eetbare lijm (tylose lijm)

    Plaats een reactie


    *