Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Espresso cupcake recept

Word jij niet wakker zonder een kopje expresso in de ochtend? Of drink je het liever op een ander moment van de dag? Dan zal dit espresso cupcake recept goed in de smaak vallen!

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks.

125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkere basterdsuiker
125 gram zachte boter
2 grote eieren
1 eetlepel cacao-poeder
1 eetlepel oplos-espresso
1-2 eetlepels melk
50 gram pure gesmolten chocolade

Voor het glazuur:
300 gram pure chocolade
50 gram boter
2 theelepels oplos-espresso

Hoe maak je de expresso cupcakes?

Verwarm de oven voor op 175-200 graden.

Doe de boter en suiker in de mixer en mix eventjes. Doe de eieren erbij en mix weer kort. Doe dan het zelfrijzend bakmeel en de oploskoffie en cacaopoeder erbij en mix tot je een glad beslag hebt. Doe de gesmolten chocola erbij en voeg tenslotte wat melk toe en verdun daarmee het beslag.

Giet/schep dit beslag in in de cupcakevorm (in de papiertjes die je daarin hebt klaargezet).

Bak de cupcakes in de oven zo’n 15 tot 20 minuten. Controleer altijd of de cakejes gaar zijn door er met een sateprikker in het midden in te prikken. Zit er geen (vloeibaar) beslag aan de prikker, dan zijn de cupcakes klaar.

Laat de cakejes buiten de oven even in de vorm staan, wip ze er dan uit en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen het glazuur door de chocola, boter en oplos-espresso in een kom te laten smelten. Dit kan au bain marie of in de magnetron (maar wees dan heel voorzichtig dat het niet te hard gaat, dat is jammer van zoveel lekkere chocola).

Roer het glazuur door elkaar. Als de cakejes zijn afgekoeld, maak dan de bovenkant mooi recht door er als het nodig is een stukje af te snijden en smeer het cupcakeje heerlijk in met het chocolade-espresso glazuur.

Als je wilt kun je dit versieren, heel simpel met een enkele mokkaboon, of -als je het echt wilt laten opvallen- met een klein snippertje bladgoud.

    Comment Section

    0 reacties op “Espresso cupcake recept

    Plaats een reactie


    *