Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Lekkere cake

Wat heb je nodig voor een kapsel van cake?

Ingrediënten
250 gram boter
250 gram kristal of rietsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
citroenrasp

Hoe maak je de cake?

Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in.

Doe de boter en de suiker in de beslagkom. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Mix met de bisschophaak (als je die hebt) op een lage stand en voeg een voor een de eieren toe.
Voeg ook de citroenrasp toe en mix eventjes goed door op hoge snelheid. Let op, mix niet te lang. Als alles net door elkaar gemixt is, is het goed.

Schep het beslag in de bakvorm. Zorg dat deze niet meer dan 2/3 gevuld is.

Bak de cake in ca. 40 minuten in het midden van de tot 175° C voorverwarmde oven. Open de oven niet voordat meer dan de helft van de baktijd voorbij is, anders zakt je cake in!
De cake is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ongeveer 30 minuten bakken).
Wacht 5 minuten voordat je de cake uit de vorm haalt.

Dit recept kun je gebruiken voor een hele cake of taart, maar ook voor cupcakes of boltaartjes.

    Comment Section

    0 reacties op “Recept | Lekkere cake

    Plaats een reactie


    *