Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Recept | Biscuit (from scratch)

Wat heb je nodig voor een biscuit?

Ingrediënten
5 eieren
150 gram suiker
125 gram bloem
25 gram maizena
zakje vanillesuiker
snufje zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Hoe maak je een biscuit?

Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in.

Leg voor je begint de eieren in een bak met warm water en zoek de overige ingrediënten bij elkaar.

Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in de mengkom van de mixer. Klop de suiker door de eieren tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten!

Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen!

Schep het beslag in de bakvorm.

Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C.

De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.

 

 

 

    Comment Section

    0 reacties op “Recept | Biscuit (from scratch)

    Plaats een reactie


    *