Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Swiss Merengue botercreme

Deze heerlijke zachte botercreme met merengue (eiwitschuim) kun je gebruiken voor zowel het vullen als het afsmeren van je taarten (en cupcakes).

Deze botercreme wordt ook wel 1-2-3-botercreme genoemd, omdat de belangrijkste ingrediënten in die verhoudingen in de botercreme zitten (maar dan gemeten in cups en niet in grammen).

De ingrediënten zijn:

100 gram eiwit

200 gram suiker

300 gram zachte roomboter

1 koffielepel vanille extract

 

Zo maak je de Swiss Merenque botercreme

Zet je beslagkom of een andere kom op een pan met een klein laagje heet water (au bain marie).

Doe daarin de suiker met de eiwitten en roer zacht tot de suiker helemaal is opgenomen in de eiwit. Wil je dit testen, neem dan een klein beetje tussen duim en wijsvinger; als je geen korrels suiker meer voelt maar een glad mengsel, dan is het goed opgenomen.

Zodra de suiker is opgelost, neem je de pan van het vuur en klop je (10 minuten) tot je een wit schuim krijgt, dat in de kom blijft staan als je 'm op de kop houdt.

Doe er dan klontje voor klontje de boter bij (deze mag zacht zijn maar niet te zacht want dan kan hij smelten) en het vanille-extract.  Blijf nog zo'n 10 minuten mixen tot je een zacht en fluffy botercreme-mengsel hebt gekregen.

Je kunt je zwitserse merengue botercreme nog een smaakje geven door nu smaakmakers toe te voegen, zoals koffie, chocola, sinaasappelrasp of extract.

 

 

    Comment Section

    2 reacties op “Swiss Merengue botercreme


    Door Alexander op 24 augustus 2015

    I am as much of a dancer as a clsmuy rhinoceros. I DO love Zumba though. I used to do it every day when I first discovered and it made me. Unfortunately, it also made me lose a lot of weight giving me a pinched look and I had to restrict it to doing it once in 10 days or so. So, I suppose that dance is indeed an excellent way to burn off fat for those who are looking for lose kilos.


    Door Astrid op 21 oktober 2015

    Hallo,
    Ik vroeg me af of de eiwitten met suiker nog tot een bepaald aantal graden verwarmd moeten worden?
    ik lees veel dat het tot 70 graden moet ivm salmonella bacterie?
    en weer ergens anders lees ik tot minimaal 60 graden, wat is het nu? 🙂
    Groetjes Astrid.

    Plaats een reactie


    *