Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Botercreme 1:1 voor afsmeren

Stevige botercreme

Dit is een recept voor stevige botercreme, zeer geschikt voor het afsmeren van je taarten.

Voor het vullen zou je een lichtere botercreme kunnen nemen, zoals de swiss merengue of de botercreme extra.
Ingrediënten

250 gram roomboter (de gewone, niet de smeerbare grasboter, die vind ik niet stevig genoeg)
250 gram suikerbakkerspoeder

 

Hoe maak je de botercreme?

Mix de roomboter met de suikerbakkerspoeder in de keukenmachine (met de bisschopshaken) op een langzame stand tot het mooi glad en soepel is. De kleur moet lichter (bleekgeel, bijna wit) zijn geworden. Dit kan wel 10 minuten duren.

Mix de botercreme vlak voordat je deze gaat gebruiken, dan smeert ze het beste. Heb je het een poosje niet gebruikt, dan kan het helpen het even weer op te kloppen in de machine.

 

    Comment Section

    2 reacties op “Botercreme 1:1 voor afsmeren


    Door Sonja Speijer op 9 september 2015

    kan ik de botercreme bewaren in de vriezer? en zoja voor hoelang?


    Door Zara op 23 oktober 2016

    Wordt dit witte of gele botercreme?

    Plaats een reactie


    *