Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

article content

Recensie: Rudolph’s cupcakes

“Het maken van gebak en patisserie staat voor mij het dichtst bij het gevoel van trakteren. Zoals vroeger op de basisschool, als je jarig was. […] Goed gebak smaakt echt zo zoet als de liefde, simpelweg omdat die liefde er ook ingebakken zit.”, aldus Rudolph van Veen.

Wie kent hem niet, Rudolph van Veen van 24kitchen. Iedereen die van bakken en koken houdt heeft vast wel eens naar zijn zender gekeken, waar hij de heerlijkste taarten en andere lekkernijen tevoorschijn tovert.

Het leuke van cupcakes vindt hij dat ze voor iedereen zijn, ze hebben geen deftig imago. Makkelijk te maken, makkelijk te delen en makkelijk te eten.

Het boek is leuk vormgegeven, met prachtige fotografie. Bij het zien van de diverse cupcakes loopt het water je echt in de mond.

Het boek begint met ‘gouden cupcake tips’, bijvoorbeeld hoe je klonten en schiften kunt voorkomen en hoe je het beslag gelijkmatig kunt verdelen over de cups.

Dan uitleg over gereedschap en ingrediënten. En heel handig; ‘de cupcake dokter’ waarin je leert waarom cupcakes bijvoorbeeld inzakken of niet voldoende rijzen.

Kortom, goede basisinformatie waarop je altijd weer kunt terugvallen.

Dan volgen er een paar hoofdstukken met basisrecepten voor cupcakes en voor toppings, waarop je eindeloos kunt variëren. En dan volgen vele uitgewerkte recepten, waarin geregeld wordt teruggegrepen op de basisrecepten, maar dan zo gecombineerd dat het een heel bijzonder gebakje wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘Pretty Woman’, een champagnecupcake met champagnecreme en aardbeien. Of de ‘Bombay Boogie’, een yoghurt-saffraancupcake met een mango-passiecreme.

Of de ‘Moviestar’, een bananencupcake met vanillecreme en popcorn.

Je begrijpt het al, dat zijn niet zomaar combinaties, daar is echt over nagedacht.

In het boek is ook een hoofdstuk opgenomen met hartige cupcakes. Neem bijvoorbeeld de ‘Caprese’, een hartige cupcake met mozzarella en pesto-roomkaascreme. Of heel onverwacht een cupcake met een bitterbal erin meegebakken.

En een hoofdstuk met alleen maar vegan cupcakes, dus waarin geen dierlijke producten zijn gebruikt. Handig als je wilt bakken voor iemand met een koemelkallergie!

Een aantal heb ik al geprobeerd (nog niet allemaal, dan pas ik helemaal niet meer in mijn broeken 🙂 ). Erg lekker vond ik bijvoorbeeld de volkoren-appel cupcake met kaneelcreme en krokante crumble. En helemaal favoriet is bij mij de hartige cupcake met blue stilton, vijgen en rode port-creme. echt, daar mag je me voor wakker maken!

 

Aanrader of niet?

Zou ik je aanraden het boek te kopen? Als je graag bakt en eens iets anders wilt maken dan de standaard vanille- of chocoladecupcakes, dan zeg ik: Ja!

En voor een beginner? Ja, dat is goed te doen, zeker met de tips in de eerste hoofdstukken. Wel moet je veel handelingen verrichten voor de verschillende onderdelen, niet alleen de cupcake maak je, maar ook een topping, en nog andere versierselen.

Zoek je een boek over het decoreren van cupcakes met marsepein, dan is dit niet de goede keuze voor je. De cupcakes zien er prachtig uit, dat wel, maar worden gedecoreerd met natuurlijke ingrediënten zonder kleurstoffen.

Ik ben blij dat dit boek in mijn boekenkast staat en dat ik er vaak naar kan grijpen als ik een lekker klein en bijzonder gebakje wil maken!

Wil je ‘m bestellen? Dat kan bijvoorbeeld hier: Rudolph’s Cupcakes .

 

Ken je dit boek? Wat vind jij ervan? Wat is je favoriete cupcakeje? Deel het inde reacties hieronder!

[wm4optin id=1402925370]

Comment Section

0 reacties op “Recensie: Rudolph’s cupcakes

Plaats een reactie


*