Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Puzzelplaatje in 3D van Rupsje Nooitgenoeg

article content

Puzzelplaatje in 3D van Rupsje Nooitgenoeg

Het grappige boek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle is van veel kinderen een favoriet. Het gaat over een klein rupsje dat eet en eet en eet, eerst door peren en aardbeien, maar uiteindelijk ook door kaas worst en taart. Dan wikkelt het zich in een cocon en uiteindelijk wordt het een prachtige vlinder.

Ideaal om dat thema door te voeren op een taart.

Dit Rupsje Nooitgenoeg kon geen genoeg krijgen van de letters van de naam van de jarige…

Hoe maak je nu zo’n puzzelplaatje? Ik heb er hier voor gekozen om het plaatje een 3D-effect te geven.

Je hebt nodig een tekening of kleurplaat van Rupsje Nooitgenoeg, precies zo groot als je ‘m wilt hebben op de taart. Verder een doorzichtig L-mapje en natuurlijk marsepein of fondant in de juiste kleuren.

puzzelplaatje rupsje nooitgenoeg

Je stopt de tekening in het L-mapje en begint met het vormen van een bolletje marsepein tot het past boven het uiterste puntje van de staart. Dan neem je een lichtere kleur groen en vorm je het tweede stukje van het lijf van ons rupsje. Het is een kwestie van vormen, even passen of de grootte goed is, misschien nog een plukje marsepein eraf of erbij. Als de grootte en de vorm goed is, leg je ‘m op het L-mapje en ga je verder met de volgende onderdelen van het lijf.

 

puzzelplaatje rupsje nooitgenoeg

Zo ga je verder tot je het hele lijf gemaakt hebt.

 

puzzelplaatje rupsje nooitgenoeg

Dan vorm je het hoofd van rode marsepein. Als je het hoofd op de juiste plaats in het mapje hebt gelegd, kun je de ogen niet meer zien. Daarom schuif je de tekening nu even opzij in het mapje om de grootte van de ogen te bepalen. Eerst geel voor het buitenste randje, dan groen voor de binnenkant van de ogen.

 

puzzelplaatje rupsje nooitgenoeg

Nu maak je nog een neusje, voelsprietjes en voeten en klaar is ons hongerige rupsje.

 

puzzelplaatje rupsje nooitgenoeg

Hoe plaats je zo’n puzzelplaatje nu op een taart? Je kunt het puzzelplaatje van te voren even in de vriezer leggen, dan is het geheel wat harder en kun je het in z’n geheel op de taart plaatsen. Bij een 3D plaatje is dat wat lastiger omdat het door het gewicht makkeliker uit elkaar valt. Je kunt ook aan de voorkant het L-mapje voorzichtig omvouwen en het hoofd plus het eerste deel van het lijf op de taart leggen. Dan schuif je voorzichtig het mapje steeds een beetje verder onder het puzzelplaatje vandaan. Let er wel even op dat het plastic mapje je taart niet beschadigt. Nu ligt het hele plaatje precies op de goede plek op de taart.

 

puzzelplaatje rupsje nooitgenoeg

Ons hongerige rupsje heeft zich door vanalles heengegeten. De gaatjes maak je makkelijk even groot door met een rietje een gaatje te prikken.

 

puzzelplaatje rupsje nooitgenoeg

De taart kun je verder versieren met appels en peren en taart, alles waar Rupsje Nooitgenoeg zich doorheen heeft gegeten.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Puzzelplaatje in 3D van Rupsje Nooitgenoeg

Plaats een reactie


*