Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Prinsessentaart in het klein

article content

Prinsessentaart in het klein

Bij een prinsessentaart denk je meestal aan veel roze, hele wijde jurken en een barbiepop in het midden.

Dat kan ook anders; deze prinses heeft een jurk aan uit de renaissancetijd, met een iets minder wijde rok die aan de voorkant openvalt, en bijzondere mouwen die haast een beetje middeleeuws aandoen. Op haar hoofd een kapje, waaronder de haren helemaal verborgen blijven.

Hier zie je hoe je zo’n prinses, in een historisch verantwoord kostuum, kunt maken:

 

 

alternatieve prinses taart

Steek rondjes van verschillede grootte uit een biscuit. Smeer op elk rondje een beetje botercreme en jam (of een andere vulling die je lekker vindt). Plaats de rondjes bovenop elkaar en zet ze vast met een sateprikker.

 

alternatieve prinses taart

Smeer de rok af met botercreme, zodat het glad is afgewerkt.

 

alternatieve prinses taart

Plaats een stukje witte marsepein of fondant aan de voorkant van de rok. Dit wordt de onderrok, waarvan een deel zichtbaar zal zijn onder de bovenrok.

 

alternatieve prinses taart

Rol een stuk marsepein in de kleur van de jurk uit en snijd er een cirkel van. Meet de groote van de cirkel door twee keer de hoogte van de taart te meten (en een klein beetje extra omdat het schuin wegloopt). Snijd in het midden een klein cirkeltje uit.

 

alternatieve prinses taart

Drapeer de overrok over het taartje, waarbij je plooien maakt, en laat de rok aan de kant van de witte marsepein een beetje openvallen. Druk met een kleine bloemetjesuitsteker zachtjes een soort relief in de onderrok. Je kunt er ook bloemen opschilderen, als je dat goed kunt.

 

alternatieve prinses taart

Maak het lijfje van de jurk van de rode marsepein. Druk met een grote balltool de opening erin voor de hals, en zet deze erin van vleeskleurig marsepein. Geef met een veinertool de lijn van het decolleté aan.

 

alternatieve prinses taart

Plaats het lijfje bovenop de rok. Maak indien nodig de hals meer in vorm en smaller.

 

alternatieve prinses taart

De mouwen van dit kostuum hebben een soort witte ondermouwen en rode lange openvallende mouwen. Maak deze eerst en bevestig ze dan aan het lijfje.

 

alternatieve prinses taart

Maak handjes aan de mouwen vast en maak een hoofdje met een kapje. Rol daarvoor een lapje die je op het hoofd drapeert en maak daar overheen een soort rechtopstaande haarband.  Kort de sateprikker in, indien nodig en zet het hoofd op de hals. Werk de details af naar smaak door met wat goudpoeder bijvoorbeeld randjes te verven. En maak wat sieraden, die je ook met goudpoeder kunt kleuren (ketting/broche en een grote opzichtige ring).

 

alternatieve prinses taart

Klaar is je deftige prinses uit de tijd net na de middeleeuwen.

 

Comment Section

0 reacties op “Prinsessentaart in het klein

Plaats een reactie


*