Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Planes taart met 3D puzzelplaatje

article content

Planes taart met 3D puzzelplaatje

Met drie jongens in huis ontkom je niet aan taarten met draken, tractors, brandweerwagens, Cars en nu natuurlijk ook Planes.

We waren naar de film geweest, waar drie snoetjes gebiologeerd naar het scherm staarden. Onze jongste vond vooral het oranje vliegtuigje Dusty Crophopper helemaal geweldig. Dus voor zijn derde verjaardag moest er een Planes-taart komen. Van het 3D puzzelplaatje vind je hieronder de how to:

 

Stappenplan voor een 3d puzzelplaatje

puzzelplaatje planestaart vleugels makenEerst print je een plaatje uit in de grootte waarop je figuurtje op de taart moet komen.

Deze plaats je in een L-mapje, zo’n plastic mapje waar je papieren in kunt bewaren. Je kunt nog een extra printje maken en de onderdelen van het plaatje uitknippen, zodat je die als malletje kunt gebruiken.

Ik vind dit handig voor platte puzzelplaatjes, maar voor puzzelplaatjes in 3D gebruik ik liever het plaatje als leidraad en boetseer de onderdelen zelf. Dat is soms wat passen en meten, maar het hoeft ook niet in 1x perfect, toch?

 

puzzelplaatje planestaart neus boetseren

Van een stuk oranje en een groter stuk witte marsepein vorm je de neus van Dusty. Later snij je het topje eraf en plaats je de grijze punt van de propeller daarvoor in de plaats.

 

puzzelplaatje planestaart bovenkant naboetseren

Schuif het plaatje iets uit het mapje, zodat deze naast je werkstuk komt. Zo kun je wat makkelijker passen en meten als je het bovendeel van het vliegtuigje namaakt. Ik heb een stuk oranje genomen, dit in de juiste vorm gemodelleerd en daarna een stukje weggesneden waar het wit van de ogen moest komen. Dat kon ik daarna toevoegen, zodat dat niet ‘uitstulpt’.

puzzelplaatje planestaart details neus

 

Voeg details toe, zoals de luchtinlaat bovenop. Deze maak je eenvoudig met een veiner tool. Aan de zijkanten voeg je wat kleur toe met een grijze streep. De punt van de propeller zet je er ook op, door met een scherp mes de punt van de neus te snijden en deze te vervangen door een grijze ‘cone’.

puzzelplaatje planestaart

 

Dan nog wielen toevoegen en de achtervleugels en Dusty is ‘ready to go’.

Vul je taart en bekleed ‘m met bijvoorbeeld een laag blauwe marsepein. Of ben je in het gelukkige bezit van een foodprinter, dan zou je zelfs het plaatje nog op eetbaar papier kunnen printen en daarop je puzzel leggen voor het 3D effect.

planes taart dusty crophopper met puzzelplaatje

Welke verjaardagstaart maak jij voor je kind?

Veel taartplezier!

Petra

Comment Section

0 reacties op “Planes taart met 3D puzzelplaatje

Plaats een reactie


*